Безоплатні екскурсії Києвом: цього тижня одна з них адаптована для людей з порушеннями слуху

Безоплатні екскурсії Києвом: цього тижня одна з них адаптована для людей з порушеннями слуху

Безоплатні екскурсії Києвом
Київ. КМДА

Цього тижня, з 16 до 19 травня, в Києві проведуть 5 безоплатних екскурсій, одну з яких — у супроводі перекладача жестової мови. Для участі потрібно зареєструватися.

Про це інформує офіційний портал Києва.

"Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік", — йдеться у повідомленні.

Цього тижня перша екскурсія "Київ — нескорені та незалежні" запланована на четвер 16 травня. Триватиме в супроводі перекладача жестової мови. Реєстрація за посиланням.

Під час прогулянки гіди розкажуть про драматичні моменти боротьби за незалежність України. Екскурсанти відвідають місця, що зберігають пам’ять про героїв війн і революцій, визначних діячів громадсько-культурного руху, талановитих вчених і митців, образи яких повсякчас стоять на варті нашої національної самобутності, розповідають організатори.

17 травня у п’ятницю усі охочі зможуть побувати на екскурсії "Таємниці града Володимира", де дізнаються про розбудову Києва, будівництво оборонних споруд часів князя Володимира та зведення першого кам’яного храму Київської держави —Десятинної церкви. Зареєструватися можна тут.

Також на п'ятницю запланована екскурсія "Провулками київського Кудрявця", присвячена літописним місцям Києва і творінням багатьох видатних киян —архітекторів, художників, письменників та акторів, які мешкали в цій місцевості в різні часи. Реєстрація відкрита за посиланням.

Екскурсія "Київ історичний" у суботу, 18 травня, познайомить з історією стародавнього міста, його пам’ятками, архітектурою та Подолом. Для участі теж потрібно зареєструватися.

Завершує екскурсійний тиждень 4-годинний маршрут «Київ великого Нечуя». Відбудеться захід у неділю. Гіди розкажуть про життя та літературну спадщину киянина, українського письменника І. С. Нечуя-Левицького. Учасники також відвідають місця, де він жив, любив гуляти та про які писав у багатьох своїх творах. Реєстрація за посиланням.

"Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком", — йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що у Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" наприкінці травня проведуть серію театралізованих екскурсій, присвячених постаті гетьмана Івана Мазепи. Дійство відбуватиметься ввечері і закінчиться до комендантської години. Половину зібраних коштів передадуть на потреби ЗСУ.

На початок