На Київщині у приміських автобусах запустили електронну оплату за проїзд

На Київщині у приміських автобусах запустили електронну оплату за проїзд

ПриватБанк та Visa впровадили можливість безготівкової оплати у приміських маршрутних автобусах Києва та області. Маршрут "Київ – Боярка" став першим, на якому за транспортні послуги тепер можна сплачувати електронно.

Про це інформує пресслужба державного ПриватБанку.

"Технологічною основою оплати є інноваційне рішення від ПриватБанку "Термінал" на основі технології Visa Tap to Phone, яке дозволяє підприємцям з легкістю долучитися до цифрової економіки, просто встановивши застосунок на смартфон", — йдеться у повідомленні.

Як зазначає керівник напрямку торгового еквайрингу ПриватБанку Сергій Макаренко, повноцінним POS-терміналом може стати звичайний смартфон. Немає жодних фіксованих комісій та абонплати.

Щоб скористатися рішенням, підприємцям потрібно завантажити мобільний застосунок "Термінал" з Google Play або AppStore, зареєструватися та вказати дані користувача. Застосунок сумісний з мобільними телефонами та планшетами:

  • на базі Android 10.0 та вище, оснащеними NFC-чіпом із вимкненим root-доступом (правами суперкористувача) або доступом розробника;
  • пристрій з ОС іOS 16.4 або вище, модель пристрою iPhone XS або вище.

"Ми довго міркували над тим, як зменшити “готівкове навантаження” на наш бізнес та роботу водіїв, а також дати пасажирам вибір способу оплати за проїзд, що особливо актуально для молоді. Розглянули всі наявні варіанти на ринку еквайрингу та обрали для себе мобільний застосунок "Термінал" як більш сучасну та зручну технологію безготівкової оплати. За досить короткий термін кількість оплат перевищила відмітку 7000 транзакцій", — цитує пресслужба банку директорку автотранспортного підприємства Олена Ругаль.

На початок