У Києві попрощалися із волонтером та добровольцем Едуардом Хатмулліним

У Києві попрощалися із волонтером та добровольцем Едуардом Хатмулліним

Прощання із військовослужбовцем Едуардом Хатмулліним, Київ, 6 травня 2024 року
Прощання із військовослужбовцем Едуардом Хатмулліним, Київ, 6 травня 2024 року. Влада Колодій/Суспільне

У Києві сьогодні, 6 травня, відбулося прощання із загиблими українським військовим Едуардом Хатмулліним. Він служив в добровольчому підрозділі "Санта", виконував завдання на Донецькому та Харківському напрямках.

Про це повідомляє із місця події кореспондентка Суспільного.

На прощання зібралися рідні та близьки загиблого. Один із побратимів, який прийшов провести у останню путь товариша — Володимир Регеша, позивний "Санта", розповів, що познайомився із Едуардом у 2015 році. Той приїхав на позиції українських військових, щоб передати допомогу.

"Він тоді був волонтером місцевим із Костянтинівки. І так у нас зав'язалась дружба така, ми всі ці роки допомагали. Коли почалась повномасштабна, вже повномасштабна війна, він прийшов до мене в підрозділ, виконав абсолютно всі завдання. Людина надто світла така гіперактивна, постійно в русі, постійно в якомусь такому піднесенні. Знаєте, коли завжди говорять, йдуть найкращі, нас це якось іноді ображає, але в даному випадку йдуть найкращі", — сказав Регеша.

У Києві
Прощання із військовослужбовцем Едуардом Хатмулліним, Київ, 6 травня 2024 року. Влада Колодій/Суспільне

На прощання прийшов один із знайомих загиблого, Кім Златкін. Чоловік розповів, що знає загиблого із 2014 року. Згадує його як веселу людину, але водночас і дуже серйозну.

Народився Едуард Хатмуллін у Константинівці Донецької області 1970 року. З 2022 року року став на захист України. Під час повномаштабного вторгнення його родина переїхала жити на Тернопільщину в Шумськ. Він був першим засновником громадського об'єднання "Схід та Захід Єдині". У загиблого захисника залишився 16-річний син, дружина, сестра та мама.

4 травня у селі Нова Буда Київської області попрощалися із молодшим сержантом Олексієм Зінченком. Йому було 43 роки. Військовий загинув поблизу населеного пункту Водяне, що на Донеччині. Олексій Зінченко загинув 28 квітня, коли окупанти почали штурм позицій підрозділу поблизу Водяного, залучивши артилерію. Він урятував життя бійців підрозділу, але сам загинув.

На початок