Крали гроші із банківських рахунків: на Київщині викрили злочинне угруповання

Крали гроші із банківських рахунків: на Київщині викрили злочинне угруповання

Київська обласна прокуратура викрила організовану злочинну групу. Учасників підозрюють у тому, що вони ошукали клієнтів кількох українських банків.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Слідство встановило, що учасники злочинного об'єднання дотримувались конспіративних заходів: виїжджали на авто за межі населених пунктів, звідки телефонували громадянам та представлялись співробітниками банку.

Підозрювані входили до людей у довіру та отримували реквізити банківських карток. Використовуючи цю інформацію, вони отримували доступ до електронних кабінетів клієнтів банку. Потому переводили наявні на рахунку кошти на заздалегідь створені електронні гаманці та банківські рахунки підконтрольних осіб.

"Готівку знімали у банкоматах на території населених пунктів Київської та Житомирської областей. У такий спосіб вони незаконно заволоділи понад 350 тис. грн. Наразі затримано організатора та трьох виконавців злочину", — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі поінформували, що правоохорнці провели 23 санкціонованих обшуки. Поліція вилучила автомобілі, гроші, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки та чорнові записи. Наразі встановлюються інші громадяни, причетні до цієї діяльності.

За шахрайство, вчинене організованою групою (ч.5 ст.190 Кримінального кодексу України) підозрюваним загрожує до дванадцяти років ув'язнення з конфіскацією майна.

Що відомо про інші випадки крадіжок грошей у Києві

Експрацівниця столичного банку привласнила понад 200 тисяч гривень з рахунку киянина. Жінка протягом кількох років виводила гроші з картки клієнта.

Хатня робітниця вкрала 25 000 доларів США у своїх роботодавців. Правоохоронці підозрюють жінку у 23 епізодах. За скоєне їй загрожує до восьми років ув'язнення.

Також правоохоронці затримали киянина, який заліз до чужого автомобіля та викрав звідти понад 35 000 доларів США і ноутбуки. За ці гроші чоловік купив собі автівку.

Столичні оперативники затримали двох підозрюваних, яких звинувачують у тому, що вони викрали у пенсіонерки 200 000 гривень. Фігуранти представлялися соціальними працівниками і пропонували оформити пільги.

Ще у Києві викрили групу шахраїв, які виманювали гроші у громадян за схемою "ваш родич у поліції". У причетності до злочину підозрюють трьох киян. Вони телефонували громадянам і повідомляли, що їхні родичі затримані за скоєння злочину — за бійку чи крадіжку.

Шахраї розповсюджують фейкові СМС-повідомлення про надходження посилок від імені українського поштового сервісу. Сповіщення містять фішингові посилання на підконтрольні зловмисникам ресурси. Їхня мета — зібрати платіжні дані громадян аби привласнити заощадження.

На початок