У Києві зафіксували найвищий рівень води у річці Дніпро цієї весни — КМВА

У Києві зафіксували найвищий рівень води у річці Дніпро цієї весни — КМВА

Водопілля, річка Дніпро у Києві
Річка Дніпро у Києві. Фото: КМВА/Telegram

У Києві рівень води в річці Дніпро продовжує підніматися. За останню добу він підвищивася на понад 30 сантиметрів.

Про це повідомляє у Telegram голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Зазначається, що за останню добу рівень річки Дніпро в межах Києва піднявся на 36 сантиметрів. Станом на сьогодні, 23 квітня, він становить 636 см над "0" постаУмовна горизонтальна площина, взята для порівняння за нуль відліку при вимірюванні рівня води на гідрологічному посту. Температура води 12°C.

"Згідно даних моніторингу, це найвищий рівень води цієї весни, але нижчий за минулорічні показники 23 квітня 2023 року на 33 см. Рівень небезпеки гідрологічних явищ — І (жовтий)", — йдеться у повідомленні.

У КМВА поінформували, що наразі водопілля Києву загрози не несе. Аварійних підтоплень по місту не зафіксовано. Промислові об'єкти і житлові масиви міста поза небезпекою. Моніторинг цьогорічного водопілля триває.

Раніше метеорологи попереджали, що у Києві, а також у Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах підвищиться рівень води в річці Дніпро протягом 22-25 квітня. Це відбуватиметься через підвищену водність річки та пропуску води через каскад дніпровських водосховищ.

Спостерігатиметься подальше затоплення заплав та понижених прирічкових територій. Ймовірно можна буде спостерігати початкове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у прирічкових населених пунктах.

На початок