У Кропивницькому під час пожежі на лакофарбовому підприємстві загинув чоловік. Ще один – травмований

У Кропивницькому під час пожежі на лакофарбовому підприємстві загинув чоловік. Ще один – травмований

Оновлено

У Кропивницькому на підприємстві з виробництва лакофарбової продукції "Хімрезерв" сталась пожежа. Загинув чоловік. Ще один працівник травмований. У нього опіки рук. Він від госпіталізації відмовився.

Про це Суспільному розповіла речниця служби з надзвичайних ситуацій Оксана Мачак.

Рятувальники отримали інформацію про пожежу о 13:25. Гасили вогонь одинадцять пожежних машин і 40 рятувальників.

"Горіли дві ємності з рідинами на території резервуарного парку. Також горіла будівля на цьому підприємстві, площею 200 квадратних метрів. Загасили вогонь о 15:40".
У Кропивницькому під час пожежі на лакофарбовому підприємстві загинув чоловік
Рятувальники гасять пожежу на лакофарбовому підприємстві. Кропивницький, 6 травня 2024. ДСНС

На місці пожежі представники Центру контролю та профілактики хвороб досліджують якість повітря. Про результати повідомлять згодом, сказала головна санітарна лікарка регіону Надія Оперчук.

"Група швидкого реагування на хімічні небезпеки прибула на місце події, будуть проведені лабораторні дослідження атмосферного повітря. Якщо буде перебільшення, обов’язково нададуться рекомендації і населенню. Населення повинно бути уважним. Якщо йде дим, то це загальноприйняті рекомендації: закривати вікна, двері, не перебувати на вулиці особливого розпорядження".
У Кропивницькому на місці пожежі досліджують якість повітря
Представники Центру контролю та профілактики хвороб досліджують якість повітря. Telegram/Андрія Райковича

За попереднім визначенням – це надзвичайна подія техногенного характеру, написав у своєму Telegram-канал начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

"Пожежа не пов’язана з військовою агресією".

Пожежа на підприємстві з виробництва лакофарбової продукції
Пожежа на підприємстві з виробництва лакофарбової продукції. ДСНС

Завод розташований на вулиці Перша Виставкова. Любов Магда живе поруч. Суспільному розповіла, що вона була у квартирі, побачила дим з вікна: "Я не чула вибуху. Вийшла на вулицю, кажуть горить завод "Хімрезерв".

Юрій Ковальчук вантажив на підприємстві "Хімрезерв" машину. Почув вибух та побачив стовп диму. Після цього робітників попросили вийти з території заводу.

"Сказали: виїжджайте. Я не злякався, не страшно було".

За фактом загибелі чоловіка поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки". Відповідальність: позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Це інформація від речниці поліції області Віталіни Бевзенко.

Ще одне провадження відкрили за статтею "Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою". Карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми років. Про це Суспільному сказав прокурор Володимир Рубан. За його даними, загиблий чоловік 1969 року народження. Він працював начальником цеху.

На платформі для роботи з відкритими даними Опендатабот є інформація, що директор підприємства "Хімрезерв" Олександр Могілей. Суспільне зателефонувало за номером, який там вказаний. Він не обслуговується. За номером, який вказаний в електронній системі публічних закупівель Prozorro, не відповіли. Останній дзвінок був о 18-й годині. Суспільне озвучить позицію керівника підприємства, як тільки зможе з ним поспілкуватись.

На початок