Наслідки російської атаки на Кіровоградщину: пошкоджені паркани, сонячні панелі, вибите скло

Наслідки російської атаки на Кіровоградщину: пошкоджені паркани, сонячні панелі, вибите скло

Ексклюзивно

У Кропивницькому внаслідок ракетної атаки армією РФ пошкоджені паркани, сонячні панелі, вибите скло у вікнах будівель. "Ми дуже вдячні роботі ППО, низький їм уклін за те, що ми все-таки живемо спокійно", – так відреагувала на наслідки обстрілу кропивничанка Ірина Ткаченко.

Вночі російська армія завдала авіаційних ударів із застосуванням трьох крилатих ракет Х-59 в напрямку Миколаївської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей. У районі Кропивницького ракету знищила протиповітряна оборона. Про це повідомили Сили оборони Півдня України.

Обійшлося без травмованих і загиблих, написав у своєму Telegram-каналі голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

Житель Кіровоградщини Олександр Юрченко вночі разом з вагітною дружиною почули звуки вибуху та ударів по даху будинку.

"Потім був відбій тривоги, я вийшов надвір, щоб подивитися, і побачив уламок, я так зрозумів, що від ракети. Сьогодні зранку приїжджала поліція з відповідними службами, це все зафіксували".

Уламок пошкодив сонячну панель. Олександр Юрченко сказав, звернеться у міську раду, щоб компенсували збитки: "Десь до 10 тисяч гривень потрібно, щоб замінити на нову. Тут тільки заміна на нову. Ми телефонували, консультувались у фірми, яка нам встановлювала їх, сказали, що поміняють, але не безкоштовно, тому що це не гарантійний випадок".

Уламок ракети х-59
Уламок ракети х-59. Фото: Суспільне Кропивницький

Вибуховою хвилею у будинках вибило скло у вікнах, уламки ракети пошкодили паркан. Ірина Ткаченко розповідає, прокинулася від повітряної тривоги, яка розпочалась о 03:15.

Вибух у Кропивницькому 1 грудня
Паркан, пошкоджений уламками ракети. Фото: Суспільне Кропивницький

"Через хвилин 15 почули вибух дуже сильний, хата наче підскочила, повідчинялися двері, дуже було лячно, вискочили на подвір’я".

Тривала повітряна тривога пів години. Опісля Ірина Ткаченко побачила на вулиці уламки ракети.

"Ми дуже вдячні роботі ППО, низький їм уклін за те, що ми все-таки живемо спокійно".

Комісія міськради завершила обстеження будівель у районі падіння уламків збитої ракети. Зареєстрували пошкодження парканів, вікон на виробничому об'єкті, дахів.

На початок