"Завжди хотів зробити щось корисне": у Хмельницькому попрощались з Мирославом Марчуком

"Завжди хотів зробити щось корисне": у Хмельницькому попрощались з Мирославом Марчуком

Сьогодні, 9 травня, у Хмельницькому попрощались із 49-річним військовим Мирославом Марчуком. Боєць служив у 63 окремій механізованій бригаді сапером.

Про це Суспільне Хмельницький розповів друг загиблого Олександр.

За його словами, на фронт пішли разом з Мирославом добровольцями на початку повномасштабного вторгнення: "Ми разом два роки служили в Миколаївській області, на Бахмутському й Лиманському напрямках. Він завжди хотів зробити щось корисне, ні від якої роботи не відмовлявся".

Як розповів однокласник Сергій, до повномасштабного вторгнення хмельничанин Мирослав Марчук був підприємцем у сфері харчування. Сергій згадує, що в шкільні роки Мирослав мав патріотичні погляди та багато читав.

"Він читав багато літератури про війну, але не радянські книги. Хоча, в нас було засилля радянської літератури, але хто хотів — міг знайти для себе інформацію і натхнення", — сказав однокласник.

"Завжди хотів зробити щось корисне": у Хмельницькому попрощались з Мирославом Марчуком
У Хмельницькому попрощались з Мирославом Марчуком, 9 травня 2024, Хмельницький. Суспільне Хмельницький

З його слів, Мирослав Марчук миттєвим та без роздумів вирішив стати на захист країни. Розповідаючи про війну, говорить, боєць не був багатослівним.

"Казав що важко, що багато російських військ. Але Славік був завжди на позитиві, вірив, що все буде класно", — розповів Сергій.

Загинув Мирослав 8 січня 2024 року поблизу міста Лиман Донецької області при виконанні бойового завдання. Кілька місяців вважався безвісти зниклим, сказав Олександр. За його словами, у військового залишились батьки, дружина та дві доньки. Поховали Мирослава Марчука на Алеї слави у Хмельницькому.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок