На Хмельниччині фіксують випадки алкогольного сп'яніння у дітей

На Хмельниччині фіксують випадки алкогольного сп'яніння у дітей

З початку 2024 року на Хмельниччині 19 неповнолітніх потрапили до лікарень через алкогольне сп'яніння. За аналогічний період минулого року таких випадків було зареєстровано 10.

Про це Суспільне Хмельницький розповів начальник відділу ювенальної превенції Нацполіції Хмельницької області Сергій Цимбалюк.

"Однією із найбільш гострих залишається проблема підліткового пияцтва. В області 36 ювеналів займаються профілактикою підліткової злочинності та здійснюють превентивні заходи в дитячому середовищі. Працівники ювенальної превенції постійно перевіряють торгові центрі, місця масового скупчення людей, парки на випадки дитячого пияцтва", — сказав Сергій Цимбалюк.

Окрім того, за словами чоловіка, на Хмельниччині фіксують факти продажу неповнолітнім алкоголю й тютюну. У цьому році таких зареєстрували 51. За аналогічний період 2023 року — 38 випадків.

"Ми обов'язково встановлюємо батьків неповнолітніх, яких виявили в стані алкогольного сп'яніння. З'ясовуємо, що це за сім'я. Якщо дитині ще немає 16 років, протокол складається на батьків. Якщо вже є 16 років, то протокол складається на підлітка, може також бути й додатково складений на батьків. Далі ми обов'язково встановлюємо місця придбання алкоголю й складаємо адмінматеріали на продавця", — пояснив чоловік.

Загалом, за 2023 рік було зареєстровано 108 фактів продажу алкоголю й тютюну дітям, 427 випадків доведення неповнолітніх до алкогольного сп'яніння. 292 випадки розпиття неповнолітніми алкоголю й появу в алкогольному сп'янінні у громадських місцях.

До адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов'язків було притягнено 1556 батьків, говорить Сергій Цимбалюк.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок