У Хмельницькому попрощалися із загиблими бійцями Артемом Степанишиним та Романом Омелечком

У Хмельницькому попрощалися із загиблими бійцями Артемом Степанишиним та Романом Омелечком

У Хмельницькому попрощалися із загиблими бійцями Артемом Степанишиним та Романом Омелечком
. Фото: Суспільне Хмельницький.

Із двома захисниками Вітчизни попрощалися сьогодні, 14 листопада, в Хмельницькому: з 35-тирічним Артемом Степанишиним та 33-річним Романом Омелечком. У ритуальній службі військові капелани відспівали героїв, друзі, близькі та й не знайомі з загиблими хмельничани провели обох в останню дорогу навколішки.

35-річний хмельничанин Артем Степанишин 2 листопада отримав важке поранення у голову під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку, розповідає його подруга Валентина Марцонь. Кілька днів у Дніпрі, каже вона, лікарі боролися за життя Артема, який потрапив до шпиталю у дуже важкому стані, але ввечері 6 листопада серце бійця перестало битися.

До початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Артем Степанишин працював у Польщі, каже Валентина Марцонь.

Загиблий з Хмельниччини боєць Артем Степанишин
Артем Степанишин отримав важке поранення під час виконання бойового завдання, помер 6 листопада у шпиталі. Фото: Суспільне Хмельницький.

Волонтерка та знайома Артема Тетяна Юзепчук говорить, що він не був кадровим військовим, але коли почалася "велика" війна, повернувся з-за кордону і пішов захищати Україну.

"За це йому велика честь. Він вчинив як справжній чоловік", — каже Тетяна Юзепчук.

Подруга загиблого бійця Віта Шимко розповідає: "Ми спілкувалися з Артемом на Покрову. Ми часто переписувалися з ним, коли у нього був зв'язок, він підтримував мене, адже мій чоловік також на фронті. Казав, що ми обов’язково переможемо".

Ще одна подруга бійця Наталія Колесник згадує, що Артем дуже любив мандрувати, любив гори.

"Ми з ним разом зустрічали великою компанією в Карпатах Новий рік. Ми спілкувалися з його дружиною, дитиною. Дуже боляче і важко втрачати друзів, особливо таких молодих, яскравих", — каже Наталія.

Артема Степанишина поховали на Алеї Слави кладовища у селі Олешин Хмельницької тергромади, де проживають батьки Героя.

загиблий боєць з Хмельниччини Роман Омелечко
33-річний хмельничанин Роман Омелечко пішов на фронт два місяці тому, 11 листопада він загинув. Фото: Суспільне Хмельницький.

Також в останню земну дорогу сьогодні провели 33-річного старшого солдата Романа Омелечка.

"Хороший хлопець, спокійний, ніколи не був конфліктний, поважав сім’ю, працював на базарі", — згадує, яким був загиблий, його сусід Віктор.

За його словами, Роман пішов на війну місяців два тому, а в п’ятницю, 11 листопада, мама Романа сказала сусідам, що її син загинув.

"Мені дуже боляче це передати, ми дуже сумуємо всім класом. В нас таке горе в класі! Хочемо висловити подяку батькам за такого сина, за Героя, який загинув за нас, за наше мирне небо. Хай Бог посилає йому Царство небесне", — каже класна керівниця загиблого Романа Омелечка Алла Кошельник.

Похоронили Романа Омелечка на Алеї Слави хмельницького кладовища у мікрорайоні Ракове.

Читайте також

  • На війні загинув Андрій Дягілев з Хмельниччини
  • У Хмельницькому попрощалися з українським захисником Ігорем Кірсановським
  • На війні за Україну загинув Анатолій Лук'янов з Хмельниччини

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок