У Хмельницькому попрощались із двома загиблими захисниками України

У Хмельницькому попрощались із двома загиблими захисниками України

У Хмельницькому попрощались із двома загиблими захисниками України
. Фото: Суспільне Хмельницький

У Хмельницькому попрощалися із двома загиблими захисниками: тридцятичотирирічним Андрієм Невиданчуком та тридцятип’ятирічним Вадимом Гаврилюком. Обоє військові - хмельничани. У Андрія залишилася батьки, сестра та дружина, з якою він нещодавно одружився, у Вадима – мати, дружина та двоє неповнолітніх дітей. Обидва військові загинули, захищаючи Україну від російських військових, розповіли побратими загиблих.

Першого в останню путь провели Андрія Невиданчука. Чоловік захищав Україну, з 2014 року, розповідає його побратим Дмитро. Під час повномасштабної війни Андрій Невиданчук обороняв рідну землю від окупантів на Південному напрямку, де й загинув.

«До підлеглих він ставився чудово, прекрасно, з повагою, всі його любили та поважали, і він – так само», - каже Дмитро.

Андрій Невиданчук одружився у квітні, розповідає побратим. У загиблого залишилася дружина, батьки та сестра. Військовий родом із Хмельницького, розповідає директор школи, де навчався Андрій, Олег Сивицький: «Він був життєрадісний, був душею компанії. Нещодавно переглядав архів: у 2005 році, коли вони закінчували, їхній клас виборов кубок до Дня Збройних Сил України. І вагомий внесок у цей кубок вніс Андрій».

Однокласник Андрія Денис Піменов говорить: «Пам’ятаю, що в його під’їзді він з батьками зробив у підвалі тенісний стіл, і от в нього були ключі й ми постійно заходили до нього, я кажу: «Андрюха, давай ключі, йдемо «лупити» в теніс». Грав він класно в теніс», - згадує Денис.

З другим сьогодні попрощалися з тридцятип’ятирічним військовим Вадимом Гаврилюком. Чоловік також захищав Україну на Півдні, каже його побратим Василь: «Вадим - це була людина з великої літери, яка завжди була готова піти на зустріч, допомогти, яка не кинула в складній ситуації, можна було на нього завжди покластися. В колективі він мав авторитет, всі його дуже цінували, любили й всі поважали. Всі знали, що можна підійти, звернутися – завжди допоможе. Завжди знайде правильні слова, підтримає»

У Вадима залишилися двоє неповнолітніх дітей, дружина та мати. Чоловік родом із Хмельницького, розповідає сусідка Любов: «Десь десять днів тому навідався до мами, привіз мамі квіти, вручив, і знову вернувся туди, де важко. Він був дуже доброю дитиною, ввічливою, такою, що «Добрий день!» здалеку говорив. От зібралися всі сусіди, навіть і не всі, ще нас багато є, щоб провести в останню путь».

Поховали загиблих Героїв на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове.

Читайте також

  • Від отриманих під час бою біля населеного пункту Новомихайлівка Донецької області поранень, загинув уродженець села Ганнопіль, що на Славутчині, Леонід Федюк.
  • На війні загинув захисник з Хмельниччини Олександр Грузевич.
  • Захищаючи Україну загинув воїн з Хмельниччини Олександр Мельник.

Читайте нас у Telegram: новини регіону та України

Підписуйтесь на Суспільне Хмельницький у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок