Сили ППО знищили чотири безпілотники РФ, евакуація з-під обстрілів. 810 день війни: ситуація в Херсонській області

Сили ППО знищили чотири безпілотники РФ, евакуація з-під обстрілів. 810 день війни: ситуація в Херсонській області

Оновлено
Херсонщина, обстріли РФ
Херсон, розкиданий шифер, згоріле авто на подвір'ї приватного будинку після російського обстрілу 28 березня 2024 року. Фото: Суспільне Херсон

810 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російська армія продовжує обстрілювати Херсон та Херсонську область з різних видів озброєння. Водночас Сили оборони створили плацдарм на лівому березі Дніпра і продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують командні пункти, склади, зброю та техніку військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Тут читайте новини за 12 травня відеосюжети та дайджести — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

Російські військові скинули з дрона вибухівку на пожежний автомобіль у Кізомисі на Херсонщині

Під час ліквідації пожежі в Кізомисі на Херсонщині російські військові скинули з дрона вибухівку на пожежний автомобіль рятувальників. Поранених немає, повідомили ДСНС України.

На 14 травня Херсонський обласний центр служби крові потребує донорів

Херсонський обласний центр служби крові на 14 травня потребує донорів з усіма негативними групами крові, а також із третьою та четвертою позитивними групами крові. Їх чекають з 8:00 до 12:30, повідомили в Херсонській МВА.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

Армія РФ обстріляла центр Херсона. Пошкоджений навчальний заклад

Керівник ОВА Олександр Прокудін показав наслідки російського обстрілу по центру Херсона. Пошкоджений навчальний заклад. Поранених немає.

Волонтери БФ "Спадщина" евакуювали дев'ятьох жителів Тягинки на Херсонщині

Волонтери БФ "Спадщина" допомогли евакуюватися дев'ятьом місцевим жителям із Тягинки Бериславського району Херсонської області, яка постійно перебуває під російськими обстрілами, до більш безпечних населених пунктів, повідомили у Херсонській ОВА.

На Херсонщині — відбій тривоги!

Армія РФ вдарила по Кізомису: загинули двоє людей

Російські окупанти обстріляли село Кізомис Білозерської громади на Херсонщині. Влучили у будинок. Внаслідок цього в оселі виникла пожежа, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

Під час її ліквідації рятувальники виявили тіла двох загиблих – чоловіка 1955 року народження та жінки 1962 року народження, йдеться в повідомленні.

Херсонська область - повітряна тривога!

Понад 50 дітей з Херсонської громади поїхали на оздоровлення до польського табору

Понад 50 дітей з Херсонської міської територіальної громади поїхали на оздоровлення до табору у Польщі. Їх супроводжують психологи, лікарі, вихователі та спортивний інструктор. Діти проведуть у таборі два тижні, повідомив у Telegram керівник МВА Роман Мрочко.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Херсонська область - повітряна тривога!

До лікарні звернулась поранена під час обстрілу Тягинки на Херсонщині — ОВА

Вдень до лікарні звернулась жителька Тягинки на Херсонщині, яка була поранена під час ранкового обстрілу армії РФ. Її шпиталізували, повідомила у Telegram Херсонська ОВА.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

14 травня по Херсону та області синоптики прогнозують дощ

14 травня по Херсону та області синоптики прогнозують дощ. Вночі температура повітря буде до 9°, вдень — до 14 градусів, повідомив у Telegram Херсонський обласний гідрометцентр.

У Таврійському на Херсонщині у пожежі загинув чоловік

Сьогодні вночі білозерські рятувальники отримали повідомлення про пожежу у будинку в селі Таврійське Білозерської громади. Під час її гасіння в одній з кімнат виявили обгоріле тіло чоловіка. Причини загоряння встановлюють, повідомили в ДСНС.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

У Херсоні затримали трьох людей, які працювали на російських окупантів

У Херсоні затримали трьох "керівників" підрозділів окупаційного "Херсонського обласного центру гігієни та епідеміології". Їм інкримінують колабораційну діяльність. Наразі усі троє перебувають під вартою. Кожному загрожує до 10 років ув'язнення, повідомили в прокуратурі.

Співпрацю з окупаційною владою підозрювані почали у 2022 році. Чоловік "заступником головного лікаря з адміністративно-господарської частини", його дружина – "завідувачкою відділу кадрового забезпечення", та ще одна жінка – "керівницею структурного підрозділу Білозерського районного відділення Херсонського міськрайонного відділу" цієї ж організації, йдеться у повідомленні.

За добу Сили оборони півдня ліквідували 94 російських військових

Минулої доби Сили оборони півдня ліквідували 94 російських військових, 22 одиниці озброєння й військової техніки РФ.

Зокрема знищили польовий пункт боєпостачання, три місця пусків БпЛА, три вогневі позиції та чотири спостережні пункти російської армії, повідомили у Facebook Сили оборони півдня.

Псевдочленкиню "дільничної виборчої комісії Голої Пристані" на Херсонщині судитимуть за колабораціонізм

Псевдочленкиню "дільничної виборчої комісії Голої Пристані" на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області судитимуть за колабораціонізм. Жінка агітувала людей брати участь у фейковому референдумі, вела облік тих, хто проголосував. Їй загрожує до 10 років ув'язнення, повідомила у Telegram Херсонська обласна прокуратура.

За добу Сили ППО знищили на Херсонщині російський безпілотник "Ланцет"

Минулої доби Сили ППО знищили на Херсонщині ударний російський безпілотник "Ланцет", повідомило у Facebook Повітряне командування "Південь".

Минулої доби російська армія завдала ракетного удару по Високопільській громаді, обстріляла 10 населених пунктів Херсонщини

Минулої доби російська армія завдала ракетного удару по Високопільській громаді, обстріляла 10 населених пунктів Херсонщини. Пошкоджені об'єкт критичної інфраструктури, стільникова вежа, чотири будинки. Загиблих та поранених немає — очільник ОВА Олександр Прокудін.

Російські військові обстріляли Інженерне

Зранку російські військові обстріляли Інженерне на Херсонщині. 74-річний чоловік отримав поранення ноги. Його шпиталізували, повідомив в ефірі "Суспільне. Студія" керівник пресофісу ОВА Олександр Толоконніков.

На початок