"Ця традиція для пацієнтів є вірою в одужання": у херсонському медзакладі готують великодні паски

"Ця традиція для пацієнтів є вірою в одужання": у херсонському медзакладі готують великодні паски

Ексклюзивно

В одному з медичних закладів Херсона вже понад 15 років печуть паски для пацієнтів лікарні. Цього року тут також виготовлятимуть великодню випічку. За традицією її освятять та роздадуть пацієнтам.

Шеф-кухарка медичного закладу розповіла, як проходить процес готування: "Сьогодні будуть випечені понад сто пасок і донесені до кожного пацієнта, щоб вони мали радість і змогу зустріти це пасхальне свято. В наші пасочки ми додаємо цукор, молоко, ваніль, вершкове масло. З молитвою починаємо замішувати тісто, щоб із чистою душею і добрим серцем це все було зроблено," — сказала жінка.

Великдень, паски, Херсон, медзаклад
У медичному закладі Херсона для пацієнтів випікають паски. Суспільне Херсон

Цій традиції понад 15 років, розповіла директорка медичного закладу Ірина Сокур.

"Незважаючи на окупацію, на перебування в зоні активних бойових дій, ми вітаємо пацієнтів зі світлим святом Великодня. Цього року також не виключення — ми підготували паски. Прийде священник, який їх освятить, і у Великдень працівники харчоблоку, наші шеф-кухарі будуть вручати паски і крашанки кожному пацієнту. Це символ того, що життя продовжується і треба вірити," — сказала Ірина. Вона вважає, що ця традиція для пацієнтів є вірою в одужання. Готувати допомагають усі працівники харчоблоку, молодші медичні сестри та буфетниці.

Великдень, паски, Херсон, медзаклад
Працівниці херсонського медичного закладу прикрашають великодню випічку. Суспільне Херсон

"Це часточка того, що дає нашим пацієнтам знати, що навіть перебуваючи в лікарні вони зможуть долучитися до цього свята," — розповіла Ірина.

Раніше Суспільному розповіли, як жителі Херсона готуються до Великодня — роблять закупи та збирають святковий кошик. Покупна спроможність містян цьогоріч знизилась, говорять продавці на місцевих ринках.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок