На Херсонщині водна поліція звільнила рибу та раків із 54 браконьєрських знарядь лову

На Херсонщині водна поліція звільнила рибу та раків із 54 браконьєрських знарядь лову

браконьєрство, водна поліція, Херсонщина, вилов риби
Водна поліція Херсонщини звільняє рибу з браконьєрської сітки. Поліція Херсонської області/Telegram

Під час патрулювання річок Інгулець, Дніпро, Кошева, а також озер Національного природного парку "Нижньодніпровський" водні поліцейські на Херсонщині виявили та вилучили 52 сітки та дві раколовки із незаконним виловом.

Про це в Telegram повідомляє поліція Херсонської області.

У дописі йдеться, що з першого квітня по 16 червня 2024 року на території Херсонської області діє весняно-літня нерестова заборона на вилов риби та раків, а також обмежений дозвіл на перебування плавзасобів на водних об’єктах. У зв’язку з цим поліція Херсонщини проводить профілактичні заходи для боротьби із браконьєрством та іншими порушеннями.

Правоохоронці повідомили про результати патрулювання. У річці Інгулець вони виявили та вилучили 31 сітку загальною довжиною більше двох кілометрів, у яких знаходилися: 128 сазанів, 52 карасі, 86 лящів і 64 щуки.

В озерах Безмен та Рогозовате, які належать до Національного природного парку "Нижньодніпровський", у воду випустили рибу із 13 сіток загальною довжиною 600 метрів.

Також з акваторії річок Дніпро та Кошева, озер Біле, Рогозовате й Погоріле-перше та Погоріле-друге поліцейські дістали із води вісім браконьєрських сіток загальною довжиною 455 метрів та дві раколовки довжиною шість метрів.

Всю живу рибу та раків, які перебували у знаряддях лову, випустили у воду. Цим правоохоронці попередили завдання збитків державі на суму більше двох мільйонів гривень, йдеться в повідомленні.

Раніше у нацпарку "Нижньодніпровський" на Херсонщині правоохоронці затримали двох чоловіків. За підозрою у незаконному зайнятті водним добувним промислом їм загрожує штраф, або позбавлення волі до трьох років.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок