Атаки з дрона Качкарівки та Берислава, підрив на міні у Бобровому Куті. 780 день війни: ситуація в Херсонській області

Атаки з дрона Качкарівки та Берислава, підрив на міні у Бобровому Куті. 780 день війни: ситуація в Херсонській області

Оновлено
Херсонщина, обстріли РФ, руйнування
Зруйнований будинок після російських обстрілів, Херсонщина, квітень 2024 року . Поліція Херсонщини/Telegram

780 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російська армія продовжує обстрілювати Херсон та Херсонську область з різних видів озброєння. Водночас Сили оборони створили плацдарм на лівому березі Дніпра і продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують командні пункти, склади, зброю та техніку військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Тут читайте новини за 12 квітня відеосюжети та дайджести — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

На Херсонщині попрощались із загиблим Сергієм Гридіним з села Новокаїри

На Херсонщині попрощались із загиблим жителем Новокаїр Милівської громади Херсонщини Сергієм Гридіним. Він поліг у бою 9 грудня 2023 року поблизу Синьківки на Харківщині. Бійцю було 32 роки, повідомила в Facebook очільниця Милівської СВА Любов Минько.

Армія РФ обстріляла понад 10 населених пунктів Херсонщини — Генштаб

Упродовж доби на Херсонському напрямку російські військові з артилерії та мінометів обстріляли понад 10 населених пунктів. Зокрема Тягинку, Іванівку та Понятівку.

Також вони тричі безрезультатно атакували позиції українських захисників в районі Кринок.

Про це йдеться на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Стало відомо про ще одну поранену жительку внаслідок обстрілу Велетенського Херсонської області

За уточненою інформацією Херсонської ОВА, внаслідок обстрілу села Велетенське поранення отримала ще одна місцева жителька. Лікарі надали їй допомогу.

Постраждалому жителю села Велетенське на Херсонщині надали медичну допомогу

Сьогодні військові РФ атакували Велетенське Херсонської області. До лікарів звернувся 65-річний місцевий житель, який потрапив під обстріл. У чоловіка — мінно-вибухова травма та поранення ніг. Його ушпиталили, повідомила Херсонська ОВА.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Херсонська область - повітряна тривога!

Російська армія вдарила по Козацькому Херсонської області, є поранені

Російська армія вдарила по Козацькому на Херсонщині. Поранені двоє місцевих жителів. У стані середньої тяжкості чоловіків шпиталізували, повідомила Херсонська ОВА.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Херсонська область - повітряна тривога!

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Херсонська область - повітряна тривога!

Родинам загиблих захисників Херсона передали державні нагороди

Родинам загиблих захисників Херсона передали державні нагороди. Орденами "За мужність" ІІІ ступеня посмертно відзначили трьох військовослужбовців.

Іван Лисенко, Володимир Осінній, Олександр Савельєв загинули в бою у Бузковому парку 1 березня 2022 року, коли російська армія захопила Херсон.

Також держнагороду передали вдові загиблого волонтера Олега Сільвестрова, який під час окупації Херсона збирав та передавав Силам оборони інформацію про розташування армії РФ, повідомила Херсонська ОВА.

На Херсонщині 14 квітня синоптики прогнозують мінливу хмарність

На Херсонщині 14 квітня синоптики прогнозують мінливу хмарність, без опадів. По Херсону та області вночі очікується до 12 градусів тепла, вдень — 26° вище нуля, повідомив у Telegram обласний гідрометцентр.

Голова ОВА Прокудін підтвердив спробу замаху на нього

Голова ОВА Олександр Прокудін у Telegram підтвердив спробу замаху та розповів деталі.

"Це далеко не перша та, мабуть, і не остання спроба. Я знав, на що йду, коли погодився працювати у прифронтовій області. Щодня на Херсонщині від російських атак гинуть та страждають цивільні люди. Окупанти прицільно полюють та обстрілюють мирне населення з безпілотників. Я така ж людина, як і інші. Хочу подякувати СБУ за проведену операцію. Найголовніше — це викрито ще одного колаборанта, який зрадив Україну", — сказав Прокудін.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

За добу Сили оборони півдня ліквідували 138 окупантів та знищили 46 одиниць озброєння армії РФ

За добу Сили оборони півдня ліквідували 138 окупантів, знищили 46 одиниць озброєння та військової техніки російської армії.

Серед них — РСЗВ "Град", зенітно-ракетний комплекс "Бук", два танки, 12 гармат, міномет, 20 одиниць автобронетехніки, три станції радіоелектронної боротьби, три безпілотники та три польові пункти боєпостачання РФ.

Херсонська область - повітряна тривога!

Служба безпеки України запобігла замаху на життя начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна. Про це під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад розповів голова відомства Василь Малюк.

За інформацією голови СБУ, 10 квітня у Херсонській області був затриманий місцевий житель, який разом із російськими спецслужбами організовував замах на Прокудіна.

"З глибини 12 км був запущений новий зразок ворожого fpv-дрона. Затриманий безпосередньо на місці здійснював візуальне спостереження і коригував вогонь по його автівці. Все це вдалося задокументувати, він затриманий на стадії завершеного замаху. Ворожий дрон за рахунок наших РЕБів посаджений своєчасно", — повідомив очільник СБУ.

Поблизу одного з населених пунктів Новорайської громади тракторист наїхав на російську вибухівку

Сьогодні зранку у полі, поблизу одного з населених пунктів Новорайської громади Херсонщини, тракторист наїхав на російську вибухівку. Чоловік отримав осколкові поранення. Його шпиталізували, повідомила у Telegram Херсонська обласна прокуратура.

Минулої доби російські військові обстріляли 19 населених пунктів Херсонщини

Минулої доби російські військові обстріляли 19 населених пунктів Херсонщини. Пошкоджені багатоповерхівка, три приватні будинки, стільникова вежа, припортова інфраструктура, газопровід та автомобілі. Поранені семеро людей, повідомив очільник ОВА Олександр Прокудін.

На початок