У селі на Херсонщині знищили 500 кілограмову російську фугасну авіабомбу

У селі на Херсонщині знищили 500 кілограмову російську фугасну авіабомбу

ФАБ-500, обстріли, Херсонщина, вибухотехнік
Вибухотехнік біля російської ФАБ-500, Бериславський район, Херсонщина, лютий 2024 р. Фото: Поліція Херсонської області/Telegram

На Херсонщині в одному із сіл Бериславського району вибухотехніки виявили російську авіаційну бомбу ФАБ-500 ШР, яка не здетонувала. ЇЇ три бойові частини залишились неушкодженими й перебували у зведеному стані.

Про це в Telegram повідомила поліція Херсонської області.

Село, в якому було знайдено 500 кілограмову бомбу, повністю знищене. У ньому та поруч кілька місяців тривали бої: жителі його покинули, жодної вцілілої будівлі не залишилось, йдеться в повідомленні.

Херсонщина, ФАБ-500
Вибухотехніки готуються до знищення ФАБ-500. Фото: Поліція Херсонської області/Telegram

Старший інспектор з особливих доручень вибухотехнічної служби поліції Херсонщини Оксана Пишна підтвердила, що виявлена авіабомба становила велику загрозу і переміщувати її було небезпечно. Бомбу вирішили знешкодити на місці з дотриманням усіх норм безпеки методом контрольованого вибуху, повідомили в поліції.

Херсонщина, ФАБ-500
Вибухотехніки біля російської авіабомби, яка не здетонувала. Фото: Поліція Херсонської області/Telegram

Знешкодити ФАБ-500 херсонським вибухотехнікам допомогли волинські й кіровоградські колеги зі зведеного загону Управління вибухотехнічної служби Національної поліції України.

Раніше керівник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив, що армія РФ за добу 16 лютого 15 разів обстріляла Херсонщину. З артилерії, мінометів, РСЗВ, танків та БпЛА випустила по її території 46 снарядів. Била по житлових кварталах. Двоє людей поранені.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.

На початок