Ракетний удар по Інгульцю, атака модульного містечка у Високому. 682 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Ракетний удар по Інгульцю, атака модульного містечка у Високому. 682 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Оновлено
КАБ, обстріли, Херсонщина
. Херсонщина, наслідки влучання керованої авіабомби РФ, 1 листопада 2023 р. Фото: Поліція Херсонської області/Facebook

682 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російська армія продовжує обстрілювати Херсон та Херсонську область з різних видів озброєння. Водночас Сили оборони створили плацдарм на лівому березі Дніпра і продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують командні пункти, склади, зброю та техніку військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Тут читайте новини за 5 січня, відеосюжети та дайджести новин — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

Херсонська область — повітряна тривога!

Херсонська область — відбій повітряної тривоги!

У Херсонській області — загроза застосування ударних БпЛА

У Херсонській області — загроза застосування ударних БпЛА, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Херсонська область — повітряна тривога!

Сім місяців відрізані від міста. Спогади херсонки, яку українські військові врятували з лівобережжя Херсонщини

Херсонка Катерина Крупич сім місяців лишалась з батьком і двома дітьми на дачі на одному з островів поблизу міста. Родина жила тут під час окупації й коли обласний центр звільнили, повернутись додому вони не змогли. Операція з їх порятунку і повернення відбулась після підриву російськими військовими Каховської ГЕС.

Родині загиблого військового Сергія Катеринюка вручили його орден "За мужність"

Сьогодні дружині загиблого військового Сергія Катеринюка Надії вручили нагороду чоловіка. Його нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Житель Кочубеївської громади Сергій Катеринюк загинув 5 лютого 2023 року під Бахмутом. Без батька залишилось двоє дітей, повідомила Кочубеївська СВА.

Зведення Генштабу ЗСУ станом на 18:00 6 січня 2024 року

За даними Генштабу, російські війська протягом доби з артилерії обстріляли Тягинку, Херсон та Олександрівку Херсонської області.

Також 18 разів безрезультатно штурмували позиції українських військ. Сили оборони утримують зайняті позиції та завдають противнику значних втрат.

Армія РФ атакувала Іванівку на Херсонщині. На подвір’ї власного дому поранений чоловік

Армія РФ атакувала Іванівку на Херсонщині. Поранений чоловік, який перебував на подвір’ї власного дому. Його шпиталізували з численними травмами, повідомила ОВА.

На Херсонщині під час богослужінь Водохреща правопорушень не було

У деокупованих громадах Херсонщини поліція забезпечила правопорядок під час богослужінь Водохреща. Також біля водойм чергували працівники сектору поліцейської діяльності на воді. Правопорушень не було, повідомила поліція Херсонської області.

Херсонська область — відбій повітряної тривоги!

Внаслідок атаки РФ по Дар'ївській громаду на Херсонщині поранені двоє братів

Російські війська обстріляли Дар'ївську громаду на Херсонщині. Попередньо осколкові поранення отримали двоє дев'ятирічних братів. Їх шпиталізували — прокуратура.

Херсонська область — повітряна тривога!

Внаслідок обстрілу Тягинки на Херсонщині поранений чоловік

Внаслідок обстрілу Тягинки на Херсонщині поранений чоловік. Його шпиталізували з мінно-вибуховою травмою, переломом руки, повідомила ОВА.

"Заборонений": у Херсоні в артхабі в укритті відбувся показ відеовистави про життя Василя Стуса

6 січня Василю Стусу виповнилося б 86 років. У Херсоні цієї нагоди в артхабі в укритті відбувся показ відеовистави "Заборонений" про життя поета. Це спільний проєкт херсонського та кропивницького театрів за пʼєсою Артемія Кірсанова та Сергія Дзюби. Режисер — Сергій Павлюк. Показ відбувся у межах Всеукраїнського та міжнародного фестивалю "Стус-Фест".

Херсонські аграрії отримають 244 модульних зерносховищ в рамках пілотного проєкту підтримки — ОВА

На Херсонщині почали реалізовувати пілотний проєкт з підтримки аграріїв. Сільгоспвиробники можуть отримати модульні склади для зберігання вирощеної продукції.

Про це на брифінгу повідомив перший заступник голови Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

Проєкт реалізують Херсонська ОВА спільно з міністерством агрополітики та сільськогосподарською організацією ООН. Всього нададуть аграріям 244 модульних зерносховищ, місткістю 300, 500 або 1000 тонн.

На Херсонщині небезпечні метеорологічні явища 7 січня

Синоптики попереджають про небезпечні метеорологічні явища на Херсонщині 7 січня. У Херсоні та області вночі та вранці туман, вдень дощ. Температура повітря вночі від 3° до 8° тепла, вдень — до 12° тепла, повідомив Херсонський обласний гідрометцентр.

Сили оборони на лівобережжі Херсонщини знищили три спостережні пункти і два пункти управління БпЛА армії РФ

Українські військові на лівобережжі Херсонщини протягом доби знищили три спостережні пункти та два пункти управління БпЛА армії РФ, повідомили Сили оборони півдня.

Також ліквідували реактивну систему залпового вогню "Град", два дрони "Суперкам", міномет, човен, комплекс відеоспостереження "Муром-М", ретранслятор зв'язку, ⁠п'ять одиниць автобронетехніки та 10 військовослужбовців РФ.

На Херсонщині — відбій тривоги!

У Херсоні та області — повітряна тривога!

Правоохоронці за добу відкрили 14 кримінальних проваджень щодо злочинів військових РФ

Поліція показала який вигляд мають населені пункти Херсонщини після учорашніх обстрілів армії РФ. Зруйновані будинки, навчальні заклади, гуманітарні центри, сільськогосподарські підприємства.

Правоохоронці за добу відкрили 14 кримінальних проваджень за фактами порушень військовими РФ законів та звичаїв війни.

На Херсонщині — відбій тривоги!

Внаслідок обстрілу військами РФ Тягинської громади є значні руйнування — ОВА

Такий вигляд має Тягинська громада на Херсонщині після обстрілу військовими РФ. Знищена будівля сільради, модульні будиночки, де мешкали внутрішньо переміщені особи, склад з гуманітарною допомогою, а також приватні автівки, повідомили в ОВА.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

Російська армія упродовж доби 112 разів обстріляла Херсонщину

Російська армія упродовж доби 112 разів обстріляла Херсонщину. Поцілила у підприємство у Херсонському районі. Одна людина загинула, п'ятеро — поранені, повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

На початок