Обстріли Херсона та Зеленівки, евакуація родин з дітьми. 612 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Обстріли Херсона та Зеленівки, евакуація родин з дітьми. 612 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Оновлено
Будинок культури у Веселому на Херсонщині
. Херсонщина, зруйнований КАБ Будинок культури у Веселому, 27 жовтня 2023 р. Фото: Поліція Херсонської області/Facebook

612 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російська армія продовжує обстрілювати Херсон та Херсонську область з різних видів озброєння. Водночас Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують командні пункти, склади, зброю та техніку військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Тут читайте новини за 27 жовтня, відеосюжети та дайджести новин — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Херсонська область - повітряна тривога!

У Хрещенівці відновили електропостачання

У Хрещенівському старостинському окрузі відновили енергопостачання після обстрілів РФ, повідомила Нововоронцовська селищна військова адміністрація.

"Шановні незламні мешканці Хрещенівки, Шевченківки, Петрівки, Осокорівки та Нововоронцовки! Терористичні атаки закінчаться тільки зі знищенням самих терористів", — йдеться у повідомленні.

У бою на Донецькому напрямку загинув військовий з Херсонщини Олексій Люциус

У бою на Донецькому напрямку загинув військовий Олексій Люциус. Він родом з Іванівки Херсонської області. Повідомила у Facebook Іванівська селищна військова адміністрація.

Олексій останні роки жив у Херсоні. Звідти і пішов добровольцем до лав Збройних Сил України на початку повномасштабного вторгнення.

У нього залишилася дружина і двоє синів.

Обстріли Херсона та Зеленівки, евакуація родин з дітьми. 612 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Військовий Олексій Люциус Фото: Іванівська СВА

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

У Херсоні на укриттях з'явилися портрети українських письменників

У Херсоні в рамках проєкту "Стіни культури", який ініціювала платформа Культурні Сили України, на укриттях з'явилися портрети Василя Стуса, Івана Франка та Павла Загребельного разом з цитатами відомих українців. Про це у Telegram повідомила Херсонська МВА.

Над малюнками працювали харків'яни Данило Медведів і Дмитро Шутренко.

Херсонська область - повітряна тривога!

Війська РФ вдарили з авіації по шести населеним пунктам Херсонщини

На Херсонському напрямку протягом доби російські окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Берислав, Новоберислав, Козацьке, Одрадокам’янка, Тягинка та Іванівка. Також з артилерії обстріляли Херсон. Про це у вечірньому зведенні повідомив Генштаб ЗСУ.

Відновлення водопостачання: на Херсонщині завершують бурити шість свердловин із 54 запланованих

У деокупованих громадах Херсонщини, які постраждали через підрив військами РФ Каховської ГЕС, відновлюють водопостачання. Завершують бурити шість свердловин, ще на трьох працюють.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Херсонської ОВА Антон Самойленко.

За його словами, аби забезпечити населені пункти питною водою уклали 10 договорів на буріння 49 свердловин із 54 запланованих.

У Херсоні майже дві тисячі жителів без електропостачання

Внаслідок обстрілу Херсона без електропостачання майже дві тисячі споживачів. У Корабельному районі пошкоджена мережа електроживлення, повідомив у Telegram начальник МВА Роман Мрочко.

Внаслідок обстрілу Корабельного району Херсона поранений чоловік

Війська РФ атакували Корабельний район Херсона. Поранений чоловік, його шпиталізували, у Telegram повідомила Херсонська ОВА.

На ТОТ Херсонщини окупанти створюють базу "нелояльних" місцевих жителів

Російські окупанти перевіряють жителів тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини на лояльність російському режиму.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Експерти Центру вважають, що у зв’язку з низьким рівнем підтримки окупації росіяни вирішили створити базу "нелояльних жителів". Для цього окупаційні адміністрації почали масову перевірку українців.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Ймовірний авіаційний обстріл Бериславського району

Ймовірний авіаційний обстріл Бериславського району Херсонщини, повідомив керівник РВА Володимир Літвінов.

У Херсоні лунають вибухи

У прибережних районах Херсона чутно вибухи, повідомив начальник МВА Мрочко.

Херсонська область - повітряна тривога!

Ракетний удар по середмістю Херсона. Очевидці розповіли про наслідки

Близько 20 житлових будинків пошкоджені через ракетний удар по середмістю Херсона 27 жовтня. Семеро людей отримали поранення. По обласному центру протягом минулої доби випустили 20 снарядів.

"Тут квартира повністю зруйнована. У мене вибиті шибки. Вони просто висять. Ну і скло та все інше", — говорить місцева жителька Ольга.

За її словами, на всіх поверхах вибиті вікна, пошкоджені двері у підʼїзді. Від вибухів зранку здригнувся будинок. Вибуховою хвилею жінку скинуло з дивана.

"Було два "прильоти". Один сюди влетів. Я поки зрозуміла, що відбувається, то я вже повзла у коридор і був другий "приліт", — згадує жінка.

Україна в ніч на 29 жовтня переходить на зимовий час

Україна в ніч на 29 жовтня переходить на зимовий час. О 03:00 стрілку годинника переведуть на годину назад за київським часом. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України".

Зміна часу в Україні відбувається двічі на рік: в останню неділю березня країна переходить на літній час, а в останню неділю жовтня — на зимовий.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Війська РФ атакували з авіації селище Козацьке. Поранена жінка

Війська РФ атакували з авіації селище Козацьке на Херсонщині. Поранена 67- річна місцева жителька. Про це у Telegram повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Війська РФ обстріляли Іванівку, поранені двоє людей

Російська армія обстріляла Іванівку на Херсонщині. Поранені чоловік та жінка. Їх доставили до медзакладу, повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Херсонська область - повітряна тривога!

На Херсонщині — відбій тривоги!

Армія РФ синула 24 КАБ на Херсонщину

З учорашнього вечора російська авіація скинула 24 керовані авіабомби на Херсонщину. Відомо про одну поранену людину в Козацькому. Також через удари пошкоджені лінії електропередач. Без світла залишаються Хрещенівка, Шевченківка та Петрівка Нововоронцовської громади, повідомив керівник ОВА Прокудін.

Сили оборони на Херсоснькому напрямку знищили пункт боєпостачання військ РФ

Українські військові 27 жовтня на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області знищили польовий пункт боєпостачання російських військ.

Про це в Telegram повідомили Сили оборони півдня.

Також протягом доби знищили три танки, ракетно-зенітний комплекс, 11 гармат, два ударні дрони "Ланцет", станцію радіоелектронної боротьби та сім одиниць автобронетехніки військ РФ. Ліквідували 27 російських військовослужбовців, йдеться в повідомленні

У Херсоні та області — повітряна тривога!

Внаслідок обстрілу Херсона 27 жовтня пошкоджені понад 20 цивільних об'єктів

ОВА показала, який вигляд має середмістя Херсона після учорашнього обстрілу військ РФ. Внаслідок ракетного удару пошкоджені понад двадцять цивільних об'єктів: 15 приватних будинків, три багатоповерхівки, чотири магазини, адміністративне та банківське приміщення. Поранені семеро людей.

Ймовійний авіаційний обстріл Херсонщини — Повітряні Сили ЗСУ

Повітряна тривога в Херсонській області пов'язана з активністю тактичної авіації РФ в акваторії Азовського моря, повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

Російська армія 90 разів обстріляла Херсонщину

Упродовж минулої доби армія РФ 90 разів обстріляла Херсонщину. У Бериславському районі зафіксували 15 влучань керованих авіабомб по населених пунктах. Зруйновані будинки, адмінбудівлі та магазини у Херсоні. Поранені 11 людей, повідомив керівник ОВА Прокудін.

У Херсоні поранена 80-річна жителька Корабельного району

Керівник МВА Мрочко повідомив, що поранена 80-річна жінка. Вона отримала травми голови та струс мозку.

Внаслідок обстрілів у Корабельному районі Херсона пошкоджені приватні будинки, виникли пожежі.

Внаслідок обстрілу Херсона поранена людина

Внаслідок ранкового обстрілу Херсона поранена одна людина. Обстріли тривають, повідомив в марафоні "Єдині новини" перший заступник голови облради Соболевський.

Також відомо про 11 поранених через обстріл Херсона увечері 27 жовтня. Ймовірно, армія РФ завдала по місту ракетного удару, додав він.

На Херсонщині — відбій тривоги!

Ракетна небезпека у Херсонській області — Сили оборони півдня

У Силах оборони півдня повідомили про ракетну небезпеку в Херсонській області.

У Херсоні та області — повітряна тривога!

Армія РФ обстрілює Херсон — керівник МВА

У Херсоні пролунали кілька вибухів. Є руйнування у приватному секторі. Інформація про постраждалих уточнюється, повідомив керівник МВА Мрочко.

На початок