Внаслідок обстрілу Херсона російськими військами загинула вчителька школи №7

Внаслідок обстрілу Херсона російськими військами загинула вчителька школи №7

Доповнено
Внаслідок обстрілу Херсона російськими військами загинула вчителька школи №7
. Фото надала Інна Поперечнюк

Вчителька початкової школи номер 7 Олена Кирпиченко та її 89-річна мати загинули вчора, 3 травня, під час обстрілу Херсона під завалами будинку. В цю оселю родина переїхала пів року тому з мікрорайону Корабел, який постійно під вогнем російських військових.

Вчителька, одна з тих, хто загинув внаслідок обстрілу Херсона 3 травня. Зранку вона ще була присутня на онлайн нараді, розповіла директорка школи Інна Поперечнюк.

"Її обожнювали діти, вони не могли дочекатись, коли закінчаться канікули або вихідні, щоб знову зустрітись із своєю вчителькою. Бо кожного вона могла зігріти своїм серцем. Талановитий вчитель, в неї вистачало енергії проводити не тільки уроки, а й такі яскраві позакласні заходи, які запам’ятовуються на все життя", — розповіла директорка школи.

Внаслідок обстрілу Херсона російськими військами загинула вчителька школи №7
Херсон. Зруйнований російськими обстрілами будинок, в який переїхала загибла вчителька, 4 травня 2023 Фото: Суспільне Херсон

Олена Кирпиченко та її 89-річна мати загинули о пів на шосту вечора у будинку, який зруйнували дві ракети, випущені військовими РФ з РСЗВ. У цій оселі жінки сподівалися врятуватись від обстрілів, розповіла родичка Ірина.

"Коли Острів почали сильно бомбити, вони переїхали з Острова до дядька Сергія, пів року тому. Думали, що тут буде спокійніше", — розповіла родичка.

Внаслідок обстрілу Херсона російськими військами загинула вчителька школи №7
Херсон. Зруйнований російськими обстрілами будинок, в який переїхала загибла вчителька, вікно в спальню, 4 травня 2023 Фото: Суспільне Херсон

Власник будинку — брат загиблої вчительки Сергій.Чоловіку довелося власноруч відкопувати з-під завалів будинку матір і сестру.

"Подивись на мене — це кров моєї матері. А сестру я відкопав через 10 хвилин після прильоту. Люди допомогли. Бабусю першою знайшли, біля холодильника. А мама її була у ванній, її завалило", — згадує брат загиблої вчительки.

Внаслідок обстрілу Херсона російськими військами загинула вчителька школи №7
Херсон. Уламок від російського снаряду у дворі будинку, в якому загинула вчителька, 4 травня 2023 Фото: Херсонська ОВА/Telegram

17-річна донька Олени Настя на момент вибуху була в іншій кімнаті, тому вижила. Разом з бабусею дівчинка поїхала до лікарні, дорогою до якої жінка померла.

"Я спочатку нічого не зрозуміла. Потім, коли дійшло, просто — забирати, в лікарню! Просто ще не було усвідомлення. Вона в шоку просто була. Бабусю забрав військовий якийсь у лікарню, але дорогою вона... Настя поїхала з нею", — говорить брат.

Родичі загиблих нині займаються організацією похорону.

"Як нам узагалі тепер поховати? Адже завтра починається комендантська година на три дні. Тому нам треба встигнути завтра оформити всі документи", — повідомила родичка Ірина.

Що відомо про обстріли Херсона 3 травня

  • Російська армія вранці 3 травня обстріляла Токарівку Дар'ївської громади на Херсонщині. Гатили по житлових будинках. На власному подвір'ї загинув 47-річний чоловік. Також військові РФ гатили по Михайлівці, Гаврилівці, Тягинці. У Іванівці – поранений 61-річний місцевий житель.
  • Близько 11-ї російські війська обстріляли гіпермаркет у Херсоні. Три людини загинули, ще п'ятеро – отримали поранення. Трохи пізніше військові РФ обстріляли залізничний вокзал у Херсоні. Пошкоджені вагони потягу Херсон-Львів, поранений провідник. На момент обстрілу пасажири перебували в безпечному укритті.
  • Вдень російська армія з РСЗВ атакувала Степанівку поряд з Херсоном. Загинуло ще троє людей: двоє на місці обстрілу, один — у кареті швидкої. Загиблі — працівники обленерго, які виконували аварійні роботи у селищі.
  • Під час обстрілів Херсона вдень російські снаряди влучили в район магазину АТБ. Чотири людини загинули, 26 поранені, серед них — неповнолітня дитина. Також армія РФ обстріляла дитячий садок.
  • Також російська авіація атакувала Кізомис на Херсонщині. Випустила по селу три керовані авіабомби. Вщент зруйновані три житлові будинки та пошкоджено газопровід. Загиблих та поранених немає.
  • Близько 18:00 військові РФ знову обстріляли Херсон. Одна людина загинула четверо отримали поранення. Загалом на Херсонщині, внаслідок обстрілів армії РФ загинула 21 людина, 48 отримали поранення, зокрема двоє дітей.

Читайте також

У лікарні померли двоє людей, поранених під час обстрілу супермаркету у Херсоні

Росіяни обстріляли вокзал та гіпермаркет у Херсоні: наслідки масованої атаки. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Жителі Херсонщини можуть евакуюватись до більш безпечних регіонів України безплатними автобусами

Масовані обстріли військами РФ деокупованого правобережжя. 435 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок