Метрошколу у Харкові у другій чверті почали відвідувати ще понад 470 дітей

Метрошколу у Харкові у другій чверті почали відвідувати ще понад 470 дітей

Метрошкола у Харкові
. Один з навчальних класів, обладнаних у харківському метро, 1 вересня 2023 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

У Харкові збільшилася кількість учнів у метрошколі. Від початку другої чверті за парти в класах в метро сіли ще 472 дитини.

Загальна кількість учнів сягнула 1860 дітей, повідомив 23 листопада міський голова Ігор Терехов. На початку чверті він казав, що у метрошколі вчаться вже 1388 дітей.

"Кількість школярів у метрошколі з початку року збільшилася більш ніж удвічі. Маємо вже 1860 учнів", — повідомив Терехов.

З 27 листопада у школі в метро запрацюють ще чотири нові класи. Як розказала Суспільне Харків директорка міського департаменту освіти Ольга Деменко, нові класи облаштували на станції метро "Академіка Павлова", це дало змогу вивести на очне навчання ще 80 дітей. Це учні середніх та старших класів.

"Якщо кількість учнів буде рости, ми будемо і надалі створювати нові класні кімнати на станціях метро. Але третьої зміни для школярів не буде, через санітарні норми", — сказала Деменко.

Також Деменко уточнила, що у метрошколі на 23 листопада вчаться 1862 дітей.

За даними Терехова, можливості навчати дітей в метро вичерпуються.

"Зараз ми ретельно працюємо над тим, аби якнайшвидше завершити будівництво підземної школи — першого сучасного бомбосховища в Індустріальному районі, де у форматі офлайн зможуть навчатися ще 900 дітей", — написав Терехов.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок