На війні загинув боєць з Івано-Франківська Марко Вуянко

На війні загинув боєць з Івано-Франківська Марко Вуянко

Доповнено
Марко Вуянко
Загиблий військовослужбовець з Івано-Франківська Марко Вуянко. Facebook/Івано-Франківський краєзнавчий музей

У російсько-українській війні загинув військовослужбовець з Івано-Франківська Марко Вуянко.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Івано-Франківського краєзнавчого музею.

"Боронячи українську землю від російських загарбників, загинув син нашої колеги, завідувачки відділу археології, краєзнавиці Марії Вуянко Марко. В цю гірку мить висловлюємо щирі співчуття пані Марії та схиляємо голову в глибокій скорботі. Вічна пам'ять та вічна слава герою!" — йдеться у дописі.

Марко Вуянко служив розвідником, мав звання молодшого сержанта. Він загинув 30 квітня 2024 року від уламка російського "Іскандера".

Про це написав на сторінці у Facebook його побратим Olek Moroz.

"У нас — дуже тяжка втрата. Загинув наш побратим, розвідник артпідрозділу Марко Вуянко. Кожний твій виліт дорого обходився ворогу. Ти зайняв своє почесне місце у Валгаллі, за столом героїв. Вічного тобі спокою, смачного меду і довгих вечорів при теплій грубі. Колись всі там зустрінемося..." — пише побратим.

Марко Вуянко — випускник факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. У 2017-2021 роках навчався в аспірантурі, повідомила викладачка вишу Лілія Щербін.

"Досліджував традиційні шляхи сполучень у Карпатах. У 2018-2020 роках працював у музеї "Герої Дніпра". Щирі співчуття мамі Марії Вуянко, рідним, близьким", — написала Лілія Щербін.

Юрист з Івано-Франківська Володимир Ковальчук написав на Facebook-сторінці, що Марко Вуянко брав участь в АТО.

"Марко брав участь у захисті України, був активним учасником АТО. В перший же день нападу російського окупанта зголосився стати в ряди ЗСУ. Був чесний, сміливий і безстрашний", — написав Ковальчук.

Парастас за полеглим воїном відбудеться 3 травня о 18:00 в Будинку смутку на вулиці Ребета, 3. Чин похорону і прощання розпочнеться в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового 4 травня о 10:30. Об 11:30 полеглого військовослужбовця поховають на Алеї героїв у селі Чукалівка.

Загиблому Марку Вуянку було 32 роки.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

На початок