У Кривому Розі в ТЦК помер військовозобов'язаний: що відомо

У Кривому Розі в ТЦК помер військовозобов'язаний: що відомо

Доповнено

У Саксаганському територіальному центрі комплектування та соцпідтримки у Кривому Розі помер військовозобов'язаний.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Дніпропетровського обласного ТЦК та СП.

Подія сталася 5 травня. Як мовиться у дописі, містянин помер через різке погіршення стану здоров'я, що супроводжувалося ознаками епілептичного нападу.

"Була негайно викликана "швидка", до прибуття якої військовозобов’язаному надавалась домедична допомога. Співробітники патрульної поліції, які прибули за викликом, констатували біологічну смерть без ознак фізичного впливу", — йдеться у дописі.

За фактом смерті чоловіка тривають слідчі дії.

Керівництво Криворізької станції швидкої медичної допомоги Суспільному в коментарі відмовило. Як пояснив директор закладу Анатолій Бійовський, медики "швидкої" лише констатували смерть, а причину її настання має встановити судмедекспертиза.

"Ми констатуємо смерть, а все інше нехай встановлює судова експертиза. Причину смерті ми не встановлюємо і, відповідно, не даємо ніяких коментарів з цього приводу", — сказав він.

Що відомо про розслідування

У Криворізькій спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону Суспільному повідомили про початок кримінального провадження за частиною 5 статті 426-1Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану Кримінального кодексу України. Слідство триває.

У обласному ТЦК відмовили в коментарі Суспільному аби "не заважати проведенню слідчих дій". Натомість порекомендували написати інформаційний запит, відповідь на який зможуть надати після завершення слідства.

Що розповіли рідні померлого

Донька померлого Поліна Зайцева каже, ввечері 4 травня до квартири її батька зайшли додому озброєні працівники ТЦК і забрали його. Вже наступного дня, зранку, чоловіка навідала мама, привезла документи, тоді він був в нормі. Однак наступного разу, говорить дівчина, він мав вигляд побитого.

"Помер батько від побоїв ТЦК. Коли бабуся приїхала з речами, його вже виводили трішки під руки і вона побачила, що в нього побиті губи і не всі зуби на місці. Відчуття, що губи чоботами били", — розповіла вона.

За словами доньки, за офіційною версією її батько мав пройти військово-лікарську комісію та направлятись далі на навчання. Чоловік раніше в армії не служив. Не мав шкідливих звичок, а з хронічних хвороб були лише проблеми із зором.

"Я брала довідку у лікаря про те, що він не звертався з якимись хворобами. Ми навіть не знаємо, коли він помер, нам не сказали від чого", — говорить Поліна.

Поки триває слідство та судово-медична експертиза, родина шукає адвоката та вже звернулась із заявами до місцевої поліції та військової прокуратури.

Авторка — Наталія Качуровська

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок