Вимагали збільшити допомогу військовим: жителі Дніпра вийшли на акцію

Вимагали збільшити допомогу військовим: жителі Дніпра вийшли на акцію

Вимагали збільшити допомогу військовим: жителі Дніпра вийшли на акцію
. Фото: Суспільне Дніпро

28 жовтня жителі Дніпра вийшли на акцію під міськрадою. На протест, за нашими підрахунками, зібралося близько 200 людей. За словами місцевої жительки Марії Шестакової, люди вимагають від влади перерозподілити кошти з місцевого бюджету, аби збільшити допомогу армії.

"Якби були ті ж самі дрони, були автівки, все, що потрібне якби було, то хлопці мали б змогу зберегти життя і здоров’я, і ефективно нищити ворога, для того щоб настала перемога", – каже жителька Дніпра Марія Шестакова.

Таку акцію дніпряни проводять вдруге. Місцева жителька Влада вважає, що на допомогу військовим потрібно виділяли не менше 70 відсотків бюджетних коштів.

"Ми є тиловики і ми повинні забезпечувати наших хлопців не зборами, коли нам викидають волонтерів, або коли ми самі приїздимо з фронту і хлопці кажуть що у них банальних речей не вистачає", – розповідає жителька Дніпра Влада.

Вимагали збільшити допомогу військовим: жителі Дніпра влаштували акцію
Фото: Суспільне Дніпро

Дніпрянка Юлія Варавка каже: змінювати бруківку та будувати метро не на часі.

"В мене в чоловіка брат рідний, наш хрещений. Він на війні. Він був в АТО 2014 року. В мене чисто щире нерозуміння, як можна таке робити, і як можна такі пріоритети виставляти для міста", – каже вона.

Наступну акцію протесту дніпряни планують провести 4 листопада. Суспільне надіслало інформаційний запит до міськради із запитаннями: чи є нагальна потреба виділяти кошти на благоустрій міста та чи планують перерозподілити бюджет, аби збільшити допомогу армії? Відповідь оприлюднимо.

Авторка – Олеся Приходько.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок