Озвучка від Джозефіни Джексон та протести євангелістів: що відомо про горор "МаХХХін"

Озвучка від Джозефіни Джексон та протести євангелістів: що відомо про горор "МаХХХін"

"МаХХХін"
4 липня в український прокат вийде стрічка "МаХХХін" — фінальна частина трилогії "Х" режисера Ті Веста. А24

4 липня в український прокат вийде стрічка "МаХХХін" — фінальна частина трилогії "Х" режисера Ті Веста. У кожній стрічці головну роль зіграла акторка Міа Гот. Події фільму розгортаються у середині 1980-х.

Головна героїня Максін Мінкс — акторка "фільмів для дорослих", що мріє стати зіркою справжнього, а не "дорослого" кіно. І ця мрія вже майже здійснилася, адже дівчина отримала свою першу головну роль у горорі. Та раптом самé її життя перетворюється на горор, оскільки на Максін розпочинає полювання загадковий маніяк-убивця на прізвисько Нічний Ловець, що переслідує молодих акторок по всьому Лос-Анджелесу.

У цьому матеріалі Суспільне Культура розповідає цікаві факти про стрічку "МаХХХін" — від дубляжу Джозефіни Джексон до рекламних кампаній та протестів на прем'єрі фільму.

Озвучка від Джозефіни Джексон та релігійні протести: що відомо про горор "МаХХХін"
Постер до фільму "МаХХХін". А24

Трилогія Х та сюжет "МаХХХін"

"МаХХХін" є завершальною частиною сучасної трилогії жахів режисера Ті Веста. Першим фільмом у серії стала стрічка "Х" 2022 року.

У цьому слешері Ті Вест віддав шану одному з найвидатніших фільмів жанру — "Техаська різанина бензопилою" (1974). Події фільму відбуваються у 1979 році й розповідають історію Максін Мінкс (Міа Гот), актриси-початківиці, яка разом зі своїм хлопцем-продюсером та колегами по знімальному майданчику вирушає у сільську місцевість Техасу для зйомок порнографічного фільму. Але літня пара, що володіє цією землею, Говард і Перл, не такі вже й безневинні, як може здатися. Згодом актори та знімальна група фільму опиняються під загрозою вбивства з боку найменш очікуваного потенційного кривдника — літньої Перл.

Озвучка від Джозефіни Джексон та релігійні протести: що відомо про горор "МаХХХін"
Кадр з фільму "Х". А24

Другим фільмом трилогії стала стрічка "Перл", яка й розповідала історію убивці з першого фільму. Роль головної героїні так само втілила Міа Гот. До слова, у "Х" вона також зіграла Перл, завдяки гриму, який суттєво зістарив акторку.

За сюжетом юна Перл мріє лише про те, як стати справжньою кінозіркою. Причому настільки сильно, що її пристрасть спонукає до жорстоких актів насильства. У цій роботі Ті Вест так само продовжує посилатися на класику: у "Перл" можна побачити омажі на "Чарівника країни Оз" (1939), "Мері Поппінс" (1964) та низку інших відомих фільмів.

"Перл" стала стильним, моторошним та розумним доповненням трилогії, а сам режисер описав стрічку як "божевільний диснеївський фільм".

Озвучка від Джозефіни Джексон та релігійні протести: що відомо про горор "МаХХХін"
Кадр з фільму "Перл". A24

"МаХХХін" обіцяє стати кривавим і захопливим фіналом трилогії. Хронологічно, стрічка продовжує стежити за пригодами Максін Мінкс (головна героїня з першого фільму). Мінкс — перспективна акторка, яка прагне слави. Коли виконавиця отримує роль у великому фільмі, її великий прорив може бути вже не за горами.

Однак Максін все ще переслідують події дня Х, що сталися шість років тому. Здається, хтось інший знає про її темні секрети, до яких вона була змушена вдатися, щоб вижити після Х.

Маніяк-убивця на прізвисько Нічний Ловець починає полювання на Максін, а сама героїня має не тільки вижити, а й не дати правді про її минуле вийти на поверхню.

Нічний Ловець із цього фільму має реального прототипа з таким саме прізвиськом. Night Stalker – так у ЗМІ прозвали маніяка Річарда Раміреза, який у середині 1980-х тероризував Каліфорнію та вбив щонайменше тринадцять людей (це число його вбивств, доведених у суді, та насправді воно могло бути значно більшим).

Щоправда, реальний Нічний Ловець не зосереджувався виключно на молодих акторках і нападав на абсолютно різних людей. Проте й у фільмі режисера Ті Веста його історія показана не стільки документально, скільки через художнє переосмислення: за тим самим принципом, як Квентін Тарантіно переосмислив історію секти "Сім'я" Чарльза Менсона у стрічці "Одного разу в… Голлівуді".

Цікаво, що "Х" та "Перл" свого часу мали дуже успішні прем'єри та касові збори. Бюджет кожної стрічки становив 1 мільйон доларів, при цьому "Х" зібрав у прокаті 15 мільйонів, а "Перл" — 9,4 мільйона. Хоча точний бюджет "МаХХХін" не вказують, можна припустити, що він не буде сильно більшим за бюджети попередніх частин трилогії, адже Ті Вест неодноразово доводив своє уміння використовувати мінімальні ресурси на максимум.

Протести на прем'єрі фільму

Під час прем'єри "МаХХХін" 24 червня у Лос-Анджелесі біля кінотеатру зібралася група протестувальників-євангелістів. Вони проводили мітинг проти "сатанинського" кіно у Голлівуді. Хоча натовп виглядав доволі реалістично та розлючено, насправді ж це була велика частина промокампанії фільму.

Український прокат та озвучення від Джозефіни Джексон

В український прокат "МаХХХін" вийде 4 липня.

"В цій історії найвищі ставки, — інтригує Міа Гот. — Максін пройшла вже так багато на своєму шляху. Тож коли ми зустрічаємося з нею в цьому новому світі, Максін — сила, з якою потрібно рахуватися, і вона переживає дуже дикі пригоди", – йдеться у пресрелізі українського дистриб'ютора фільму Adastra Cinema.

Компанію Мії Гот на екрані склав потужний акторський ансамбль. Зокрема, це Елізабет Дебікі ("Великий Гетсбі", "Тенет", принцеса Діана з серіалу "Корона"), Лілі Коллінз ("Емілі в Парижі"), Мішель Монаган ("Місія нездійсненна") і Кевін Бейкон ("Ілюзія безпеки").  Також Боббі Каннавале ("Ірландець") і Джанкарло Еспозіто (Густаво "Гус" Фринг із "Пуститися берега" та "Краще подзвоніть Солу" і він же – Мофф Гідеон із "Мандалорця").

А ще каст підсилили двома акторами-музикантами – Мозесом Самні (серіал "Ідол") та співачкою Halsey ("Народження зірки").

Композитором "МаХХХін", насиченої хітами 80-х, став автор саундтреків до "Вартових Галактики" та "Дедпула 2" Тайлер Бейтс, який вже працював із Вестом над "Х" та "Перл".  Після горорів "Х" та "Перл" також повернувся оператор Еліот Рокет.

За продакшн-дизайн, який повинен передати всі тонкощі Голлівуду 80-х, відповідає Джейсон Кісвадай, який багато працював зі студією "А24," зокрема над їхньою оскароносною стрічкою "Все завжди і водночас".

Озвучка від Джозефіни Джексон та релігійні протести: що відомо про горор "МаХХХін"
Кадр з фільму "МаХХХін". А24

Українка Юлія Сенюк – вона ж Джозефіна Джексон, світова зірка "кіно для дорослих", також долучилася до українського дубляжу фільму.

"Трилер і горор – це мої улюблені жанри кіно. Особливо якщо це, як у «МаХХХін», поєднання одного й іншого. Ці жанри змушують мене справді понервувати і тримають весь час в напрузі та фокусі. Мені подобається пришвидшене серцебиття під час перегляду – люблю коли «лоскочуть нерви». Завжди страшно за героїв, ставлю себе на їхнє місце і проживаю страшні моменти разом із ними", – сказала Юлія Сенюк у пресрелізі Adastra Cinema.

Оскільки у фільмі "МаХХХін" багато уваги приділено залаштункам як "великого Голлівуду", так і кінобізнесу "для дорослих", то ідея долучити до українського дубляжу акторку, що насправді знається на цій індустрії, є цілком логічною. Юлія Сенюк озвучила одну з колег героїні Мії Гот – також акторку.

"Я знала, що дубляж — це нелегко, але, спробувавши самостійно, ще раз у цьому переконалась, — розповідає Юлія. — Тут важливо не лише правильно переозвучити персонажа, але й відчувати його, щоб максимально передати настрій, характер та поведінку людини. І ці всі речі ти мусиш передати тільки через голос. Підлаштовувати свою інтонацію під конкретну ситуацію та персонажа — ось що виявилось для мене найскладнішим. Але такий досвід мені дуже сподобався. Однозначно спробувала б це ще раз!"

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок