Фінал "Євробачення-2024": де дивитися і як голосувати

Фінал "Євробачення-2024": де дивитися і як голосувати

Фінал "Євробачення-2024" дивіться 11 травня о 22:00 на телеканалі Суспільне Культура
Виступ України на "Євробаченні-2024" у Мальме, 7 травня 2024 року. Getty Images/Jens Büttner/picture alliance

Грандфінал основна подія пісенного конкурсу "Євробачення". У 2024 році він пройде 11 травня. У шоу братиме участь 26 країн, 20 із них вийшли з двох півфіналів, за якими Європа спостерігала цього тижня. Ще 5 — це країни "великої пʼятірки" Іспанія, Франція, Італія, Велика Британія та Німеччина, а також господарка конкурсу Швеція.

Суспільне Культура розповідає, де можна буде наживо подивитися фінал та як проголосувати за улюбленців.

Фінал "Євробачення-2024" розпочнеться о 22:00 за київським часом в суботу, 11 травня. Подія відбувається у Мальме, Швеція.

Де дивитися наживо

Ексклюзивним транслятором пісенного конкурсу "Євробачення" в Україні є Суспільне Мовлення:

Також на Youtube-каналі "Євробачення Україна" фінал коментуватимуть незмінний голос конкурсу в Україні Тімур Мірошниченко та стендап-комік Василь Байдак.

За пів години до показу фіналу, о 21:30, на телеканалі Суспільне Культура розпочнеться трансляція програми "Передшоу. Пісенний конкурс Євробачення-2024".

Гостями третього випуску стануть:

  • Іван Клименко — музичний продюсер та автор хітів Teresa & Maria і Stefania;
  • Оксана Скибінська — голова делегації України на "Євробаченні";
  • Віталій Дроздов — музичний експерт, член журі нацвідбору на "Євробачення-2020".

Хто виступатиме у фіналі конкурсу

Українські виконавці alyona alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria виступлять у першій половині грандфіналу під номером 2.

євробачення де і коли дивитися як голосувати
Порядок виступів у фіналі "Євробачення-2024". EBU

Як проголосувати за улюбленців

У грандфіналі "Євробачення-2024" проголосувати можуть громадяни з усіх країн — учасниць цьогорічного конкурсу. Глядачі можуть віддати свої голоси за допомогою застосунків для iOS, Android або Windows, телефоном та/або через SMS. Відповідні номери мають оголосити під час трансляції.

Кожен зможе проголосувати до 20 разів, але обрати пісню своєї країни не можна.

Голосування у фіналі почнеться безпосередньо перед початком конкурсних виступів і триватиме протягом усього шоу, а також ще 40 хвилин після завершення. Тож проголосувати за своїх фаворитів можна одразу після їхнього виступу (або навіть під час).

Голоси глядачів становлять 50 відсотків від загальної оцінки, а іншу половину визначає професійне журі в кожній країні-учасниці. Співачка Джамала буде оголошувати бали журі від України.

Проголосувати також можуть країни, які не беруть участі в конкурсі. Це можна зробити через спеціальний сайт. Голосування для таких глядачів завершиться на початку прямого ефіру. Їхні голоси будуть конвертовані в бали з такою ж вагою, як і в однієї країни-учасниці.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представниць України на Пісенному конкурсі "Євробачення-2024".

Радіо Промінь — офіційний радіомовник "Євробачення". Суспільне Культура та Радіо Культура — офіційні медіапартнери "Євробачення".

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок