Театр Франка застерігає глядачів про фейкові вистави "Конотопської відьми"

Театр Франка застерігає глядачів про фейкові вистави "Конотопської відьми"

У мережі ширяться фейкові афіші "Конотопської відьми"
"Конотопська відьма". Фото Театру Франка

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка в Києві 4 квітня заявив про фейкові гастролі "Конотопської відьми" та застерігає поціновувачів своєї вистави бути уважними до оголошень.

Про це повідомляє театр Франка у своєму Instagram.

Комунікаційники театру повідомили про численні афіші, які розміщені в різних містах. Фейкові афіші запрошують відвідати виставу в Одесі, Червонограді, Львові та навіть в Веселинівському центрі культури та дозвілля. Усі ці вистави ілюструються фотографіями з "Конотопської відьми", що з тріумфом відбулася у театрі Франка.

У театрі зазначають: "Наші гастролі й вистави на сценах інших театрів ми анонсуємо на сторінках театру в соцмережах і офіційному сайті".

Вони додали, що використання фото з вистав театру, захищених авторським правом, в установі розцінюють "неприпустимими й такими, що вводять глядачів в оману".

Нагадаємо, саме за виставу "Конотопська відьма" Іван Уривський, Тетяна Овсійчук та Сусанна Карпенко отримали у 2024 році Шевченківську премію в номінації "Театральне мистецтво".

"Конотопська відьма" стала однією з найбільш популярних вистав у минулому сезоні. Квитки на виставу розкуповують у день продажів, а до кас стоять великі черги протягом дня. Ще у листопаді "Конотопська відьма" стала й феноменом українського TikTok, деякі відео з однойменним гештегом збирали понад 800–900 тисяч переглядів.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок