"Океан Ельзи" вперше випустить англомовний альбом

"Океан Ельзи" вперше випустить англомовний альбом

"Океан Ельзи" вперше випустить англомовний альбом
. Фото: Facebook/Okean Elzy

Український рок-гурт "Океан Ельзи" анонсував, що вперше у своїй історії випустить англомовний альбом.

Про це повідомили 14 березня на Instagram-сторінці гурту.

Відео з анонсом записав лідер гурту Святослав Вакарчук. Водночас гурт запевнив, що альбом українською мовою також вийде — восени цього року до 30-річчя гурту.

Хоч гурт і не випускав повністю англомовний альбом, пісня англійською була в альбомі "Там, де нас нема" (1998) — Long time ago. У сольному альбомі Вакарчука "Вночі" (2008) була англомовна пісня Wherever You Are, а також в проєкті "Брюссель" (2012) Святослав Вакарчук створив 2 англомовні композиції: Airplane та Come to Me Baby.

"Це особливий час для моєї країни. Нещодавно Україна отримала «Оскар» за найкращий документальний фільм, і нам потрібно зробити так, щоб голос України продовжував звучати сильно і натхненно. Саме тому, з гордістю повідомляю, що вперше у своїй історії «Океан Ельзи» збираються випустити музику англійською мовою. Ми дуже щасливі та зосереджені. Голоси України здіймаються все вище і вище "! — поділився у відеозверненні Святослав Вакарчук.

За останні два роки колектив майже не випускав нову музику. У липні 2022-го презентували пісню "Квіти мінних зон". Її записали за кілька років до релізу. Вона мала увійти до альбому, випуск якого був попередньо був запланований на квітень 2022-го.

У березні 2023 року вийшов римейк на пісню "Обійми" спільно із Робертом Дель Наєю з Massive Attack.

А 23 лютого 2024 року вийшла композиція "Відповідь" та кліп до неї.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок