Netflix поставить на Бродвеї п'єсу про Путіна

Netflix поставить на Бродвеї п'єсу про Путіна

Netflix поставить на Бродвеї п'єсу про Путіна
Вистава "Патріоти". Variety

Стримінгова платформа Netflix поставить на Бродвеї виставу про президента Росії Володимира Путіна — "Патріоти".

Про це повідомляє Variety.

Сюжет розгортається в 1991 році після розпаду Радянського Союзу й розповідає про російського олігарха Бориса Березовського — мільярдера, який допоміг Володимиру Путіну прийти до влади. Пізніше він став запеклим критиком російського президента й помер у Лондоні за нез'ясованих обставин.

Режисером вистави стане Пітер Морган, який раніше працював над серіалом "Корона" про британських монархів.

Путіна на сцені втілить Вілл Кін, а Березовського — Майкл Стулбарг, відомий за стрічками "Форма води", "Люди в чорному 3" та "Прибуття". Ще одного російського олігарха, Романа Абрамовича, зіграє Люк Теллон.

Вперше вистава "Патріоти" вийшла навесні 2022 року в лондонському театрі Almeida. Тоді видання Variety схарактеризувало її як "надзвичайно своєчасну спробу", яка "ілюструє внутрішньо освячений, зовні випорожнений стан російської політичної культури", використовуючи "злет і падіння Березовського".

Прем'єру в Нью-Йорку заплановано на 22 квітня 2024 року. П'єсу показуватимуть у театрі Ethel Barrymore протягом 12 тижнів.

П'єса "Патріоти" стане дебютом Netflix на Бродвеї. Втім, це не перший театральний досвід для компанії: також вона продюсувала виставу Вест-Енду "Дуже дивні справи: Перша тінь".

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок