Серіал "Експати" від Amazon недоступний у Гонконгу, де відбувається його дія

Серіал "Експати" від Amazon недоступний у Гонконгу, де відбувається його дія

Серіал "Експати" від Amazon недоступний у Гонконгу, де відбувається його дія
Кадр із серіалу "Експати". Серіал "Експати"

Незважаючи на "світовий" реліз, серіал "Експати" від Amazon недоступний для перегляду в Гонконгу, де розгортається його сюжет.

Про це повідомляє The Guardian.

Перші два епізоди "Експатів" вийшли 26 січня, але були позначені як "наразі недоступні" для глядачів із Гонконгу. Як стверджує The Guardian, деякі оглядачі пояснюють це тим, що одну з серій знімали на тлі протестів "руху парасольок" у 2014 році.

Серіал заснований на однойменному романі 2016 року. Сюжет розповідає про трьох американських жінок у Гонконзі. Головну роль в "Експатах" зіграла Ніколь Кідман, відома за ролями у серіалі "Велика маленька брехня", а також стрічках "Аквамен", "Аквамен 2: Загублене королівство", "Інші" тощо. Режисеркою проєкту стала Лулу Ванг, у творчому доробку якої — фільми "Прощання" й "Посмертне".

Amazon Studios наразі не прокоментували ситуацію.

Революція парасольок — протести в Гонконгу, що відбулися наприкінці вересня 2014 року. Причиною став намір китайського уряду фільтрувати кандидатів на гонконзьких виборах 2017 року. Лідером протестного руху став 17-річний студент Джошуа Вонг та професор Університету Гонконгу — Бенні Тай. Назва повстання символічна: протестувальники використовували різнокольорові парасольки, щоб захиститися від перцевого аерозолю і сльозогінного газу.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок