"Книжкова країна": що треба знати про новий фестиваль

"Книжкова країна": що треба знати про новий фестиваль

"Книжкова країна": що треба знати про новий фестиваль
. Фото: Книжкова країна

У Києві відбудеться ще один літературний фестиваль — "Книжкова країна", участь у якій візьмуть близько 100 українських видавництв. Його проведуть із 25 до 28 квітня в Національному експоцентрі України (ВДНГ).

Про це йдеться на сайті фестивалю.

Його організовує ВДНГ разом з Українською асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів.

Фестиваль планують не тільки як літературний захід для "затятих читачів", але і як подію для людей, які "лише знайомляться зі світом літератури", каже керівниця фестивалю Людмила Фіть.

"Саме тому, тут, поруч із традиційними ярмарком і дискусіями, будуть простори для ігор, розважальні івенти й зустрічі із зірками, загалом більш ніж 100 різноманітних подій", — додає вона.

Гості фестивалю зможуть відвідати великий книжковий ярмарок, поспілкуватись із письменниками, взяти участь у майстеркласах, послухати дискусії експертів і лідерів думок, побачити улюблених зірок, цікаво й корисно провести час в освітній та ігровій зонах.

Участь уже підтвердити видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", "Видавництво Старого Лева", "КСД", "Наш Формат", Vivat, "Ранок", "Лабораторія", а також письменники Дара Корній та Сашко Дерманський.

новий книжковий фестиваль
Видавництва, які братимуть участь у фестивалі. Скриншот із сайту фестивалю "Книжкова країна"

Працюватимуть сцени з презентаціями і зустрічами з відомими письменниками, військовими та гостями "у стандартних і не дуже типових форматах".

Зазначено, що вхід на захід буде вільним.

"Ми віримо, що читання є вкрай важливим фактором для формування освіченої та успішної нації. І «Книжкова країна» місце, щоб зустріти однодумців і авторів, знайти наступну улюблену книгу та просто цікаво провести час разом із друзями й родиною", зазначає генеральний директор ВДНГ Євген Мушкін.

На фестивалі також діятиме благодійний стенд, де можна буде передати книжки в Міжнародний центр підтримки жінок і дітей "Місто добра" та Національну дитячу спеціалізовану лікарню "Охматдит".

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок