У Лос-Анджелесі відбудеться ярмарок українських творців: програма

У Лос-Анджелесі відбудеться ярмарок українських творців: програма

У Лос-Анджелесі відбудеться ярмарок українських творців: програма
З 30 листопада по 3 грудня у Лос-Анджелесі відбудеться ярмарок i am u are — найбільша платформа, яка підтримує творчу українську спільноту через івенти. Під час ярмарку буде представлено понад 180 українських бізнесів у різних сферах: мода, технології, культура, предметний дизайн та інші. Фото: i am u are/сайт

З 30 листопада по 3 грудня у Лос-Анджелесі відбудеться ярмарок i am u are — там будуть представлені понад 180 українських бізнесів у різних сферах: мода, технології, культура, предметний дизайн та інші.

Про це йдеться у пресрелізі проєкту.

Це вже другий ярмарок i am u are. Перший відбувся у березні 2023 року в Нью-Йорку. Нинішня подія буде зосереджена навколо об'єднання різних аспектів української творчості: від стартапів до дизайнерських виробів, які носять світові зірки.

Що буде на ярмарку

Під час ярмарку можна буде придбати одяг та прикраси українських брендів, а також керамічну продукцію та книжки. Ще будуть представлені українські технологічні компанії.

Крім цього, на події буде розділ "Трансцендентна Україна" — він складатиметься з дев'яти експонатів. Вони демонструють певний аспект української культури: видатного митця, епоху, ремесло чи традиційне свято. Наприклад, там будуть макети трипільських будинків, створені Надією Шаповал.

Секція кінематографу буде представлена фільмами Дмитра Сухолиткого-Собчука "Памфір" та "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова.

Ще команда підготувала виставку, кураторами якої стали молодша кураторка PinchukArtCentre Олександра Погребняк та незалежна кураторка Дар'я Шевцова. Виставка досліджує складну взаємодію між тілесним досвідом та навколишніми ландшафтами, які часто є штучно створеними.

"Знімальний павільйон і декорації для фільмів у Лос-Анджелесі розмивають межі між фактом і вигадкою, передбачають адаптивну розповідь і впроваджують технологічні інновації. У цих декораціях суспільні норми ставляться під сумнів, а будь-які особисті наративи зливаються з колективною уявою", — так описують виставку організатори.

Команда працювала над ярмарком протягом 9 місяців: Іван Грабко — візуальний і дизайн-директор, концепт-креатор; Надія Шаповал — креативний керівник та куратор відділу етнології; Маша Рева — візуальна мова та комунікація, креативна директорка. За архітектурну концепцію відповідає київське бюро "ФОРМА".

i am u are заснували Анна Пагава, СЕО агенції GOGOLA та Христина Скріпка, експертка з гостинності. Партнерами проєкту стали Nova Ukraine, Razom for Ukraine та WNISEF. Усі зібрані кошти з продажу квитків передадуть організації Nova Ukraine, що надає гуманітарну допомогу Україні та підвищує обізнаність про Україну у світі.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок