Книги Сергія Плохія та Ендрю Гардінга про Україну потрапили до 50 найкращих книжок The Telegraph

Книги Сергія Плохія та Ендрю Гардінга про Україну потрапили до 50 найкращих книжок The Telegraph

Книги Сергія Плохія та Ендрю Гардінга про Україну потрапили до 50 найкращих книжок The Telegraph
. Суспільне

Видання The Telegraph опублікувало список 50 найкращих книг року, серед яких відзначили роботу українського та американського історика Сергія Плохія The Russo-Ukrainian War ("Російсько-українська війна"), а також роман Ендрю Гардінга A Small, Stubborn Town ("Маленьке вперте місто"), який оповідає історію битви за Вознесенськ.

"Російсько-українська війна", Сергій Плохій

Сергій Плохій — український та американський історик, професор кафедри української історії в Гарвардському університеті, де він також обіймає посаду директора Гарвардського українського наукового інституту. Один з провідних спеціалістів з історії Східної Європи. Член "Українського ПЕН".

”«Російсько-українська війна» Сергія Плохія, мабуть, найбільш чіткий опис історії, що привела до сьогоднішньої війни в Україні, від автора книги «Чорнобиль: історія трагедії»“, — йдеться в описі The Telegraph.

"Маленьке вперте місто", Ендрю Гардінг

Ендрю Гардінг — британський автор та журналіст, чия робота "Маленьке вперте місто" вже отримала гучні схвальні відгуки критиків.

"Приїхавши у Вознесенськ робити репортаж, познайомився зі Світланою, місцевою мешканкою, розповідь якої надихнула на написання історії про незламних людей, які боронили своє рідне місто", — зазначив Ендрю Гардінг.

The Telegraph пише:

”Маленьке вперте місто" Ендрю Гардінга — це роматичний переказ битви за Вознесенськ, що на сході України. Війська Путіна намагалися його взяти – але не порахувалися з обороною відважних місцевих.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок