Окремі сцени для серіалу "Таємне вторгнення" згенерував штучний інтелект

Окремі сцени для серіалу "Таємне вторгнення" згенерував штучний інтелект

Окремі сцени для серіалу "Таємне вторгнення" згенерував штучний інтелект
. Фото: @BrianLongFilms/Twitter

Користувачі соціальних мереж засудили використання штучного інтелекту для створення початкових титрів фільму "Таємне вторгнення" (Secret Invasion), прем'єра якого відбулася цього тижня на Disney+. Про це повідомляє видання The Guardian.

В інтерв'ю виданню Polygon режисер Алі Селім підтвердив, що ШІ, яким керує компанія Method Studios, створив вступні титри до нового серіалу, в якому знявся Семюел Л. Джексон у ролі героя коміксів Marvel Ніка Ф'юрі.

Селім описав цей крок як художнє рішення, яке відповідало атмосфері шоу. Він також розповів, що він "не дуже розуміє", як працює штучний інтелект, але його цікавило, як ШІ може передати передчуття, яке він хотів створити для серіалу.

Використання штучного інтелекту викликало бурхливе обговорення у соціальних мережах.

"Я спустошений, я вважаю ШІ неетичним, небезпечним і створеним виключно для того, щоб знищити кар'єру художників", — написав у Twitter Джефф Сімпсон, який працював з командою візуальних розробників над "Таємним вторгненням".

В іншому твіті Джон Лам, художник розкадровки, назвав це рішення "сіллю на рани всіх художників і письменників, які беруть участь у страйку".

"Отже, Marvel дійсно використала штучний інтелект, щоб зробити вступ до "Таємного вторгнення"... це насправді кінець", — написав режисер Браян Лонг.

Страйк у Голлівуді щодо ШІ

Гільдія письменників Америки заявила, що хоче, щоб провідні голлівудські студії та мережі регулювали використання ШІ у творчих проєктах.

У поширеному ними документі йдеться про вимогу профспілки: "ШІ не може писати або переписувати літературні матеріали; не може бути використаний як вихідний матеріал; матеріали, що уже створені, не можна використовувати для навчання ШІ".

У відповідь Альянс кіно- і телепродюсерів — галузева асоціація, що представляє більшість великих розважальних компаній індустрії — відхилив цю пропозицію.

Натомість там "у відповідь запропонували щорічні зустрічі для обговорення технологічних досягнень".

Раніше через страйк зупинили виробництво низки серіалів, серед яких "Дивні дива", "Початкова школа Ебботт", "Кобра Кай" тощо. Також Disney офіційно переніс релізи наступних частин "Аватара", "Зоряних воєн" та більшості фільмів Marvel.

Про що серіал "Таємне вторгнення"

"Таємне вторгнення" — американський вебсеріал, створений Кайлом Бредстрітом для сервісу потокового мовлення Disney+, заснований переважно на коміксах "Таємне вторгнення" від Marvel.

За сюжетом, Нік Ф'юрі дізнається про змову з впровадженням угруповання скруллів у різні сфери життя людей на Землі. Разом з Евереттом К. Россом, Марією Хілл і Талосом він збирається зупинити їх і врятувати людство.

Семюель Л. Джексон і Бен Мендельсон повернулися до ролей Ніка Ф'юрі та Талоса відповідно. "Таємне вторгнення" складається з шести серій.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок