У Джанкойському районі окупанти проводять обшук у будинку тестя політв'язня Омерова

У Джанкойському районі окупанти проводять обшук у будинку тестя політв'язня Омерова

У Джанкойському районі окупанти проводять обшук у будинку тестя політв'язня Омерова
. Обшук у Джанкойському районі 24 жовтня 2023 року. Фото: Кримська солідарність

У селищі Азовське Джанкойського району окупованого Криму у будинку тестя політв'язня Різи Омерова — Амета Баірова ФСБ та "поліція" проводять обшук.

Про це повідомляє "Кримська солідарність" у Facebook.

"На територію двору нікого не пускають", — розповіли сусіди Амета Баірова.

UPD: Обшук закінчився, Баірова не затримали. Співробітники ФСБ сказали, що це був огляд, передає кореспондент "Кримської солідарності". Баіров назвав це несанкціонованим обшуком. В його будинку нібито шукали вибухові речовини, але нічого не виявили.

"Шукали вибухові речовини, я їм кажу - ви не за адресою прийшли, у мене ви можете знайти тільки запчастини. Не залишили жодних протоколів, не дозволили фотографувати документи. Співробітник ФСБ назвав прізвище — Кудрін", — повідомив 57-річний кримський татарин.

Що відомо про Різу Омерова

  • Різу Омерова заарештували 10 червня 2019 року, після того як у селищі Зуя Білогірського району в будинках трьох кримських татар відбулися обшуки з подальшим затриманням. Їм закидали ч. 2 ст. 205.5 КК РФ — "участь у діяльності терористичної організації", а саме в ісламській політичній партії Хізб ут-Тахрір, яка заборонена в Росії, але вільно діє у багатьох країнах світу, у тому числі в Україні.
  • 12 січня 2020 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону визнав їх винними і засудив Енвера Омерова до 18 років, Айдера Джаппарова до 17 років, Різу Омерова до 13 років ув'язнення.

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram, Viber та у Facebook

На початок