Кабмін призначив нового заступника начальника Чернівецької ОВА з питань цифрового розвитку: хто ним став

Кабмін призначив нового заступника начальника Чернівецької ОВА з питань цифрового розвитку: хто ним став

Заступник начальника Чернівецької ОВА Валентин Пабат
Валентин Пабат. telegram/Руслан Запаранюк

Новим заступником начальника Чернівецької обласної адміністрації з питань цифрового розвитку став чернівчанин Валентин Пабат. Його погодив Кабмін. Пабат відповідатиме за напрям цифрової трансформації та впроваджуватиме надання місцевих та державних послуг в електронному форматі.

Про це у Telegram повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Що відомо про Пабата

Валентин Пабат закінчив Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича у 2003 році за спеціальністю "Лазерна та оптоелектронна техніка".

У 2010 році отримав диплом Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука за спеціальністю "Фінанси".

Працював інженером-програмістом, зокрема у міжнародних компаніях. Керував технічними відділами різних установ та організацій. До того, як обійняти посаду заступника начальника ОВА, був начальником виробництва ТОВ "Вест Буковина".

Хто раніше очолював цей напрям

Раніше за цей напрям в ОВА відповідав Роман Скигар. У жовтні 2020 року його призначив на посаду попередній голова адміністрації Сергій Осачук. У 2022 році начальник ОВА Руслан Запаранюк звільнив Скигаря з посади заступника. Розпорядження про це він підписав 2 вересня.

"Заступники голів місцевих державних адміністрацій мають заявити про припинення своїх повноважень новому очільнику у день його призначення. Нових заступників затверджують за погодженням із Кабінетом міністрів за поданням голови ОВА", – йдеться у Законі "Про місцеві державні адміністрації".

Скигар був підприємцем та колишнім директором телеканалу "Чернівецький промінь". Також є засновником обласної організації партії "Рідне місто".

Що відомо про заступників начальника ОВА

Разом із Пабатом у Руслана Запаранюка четверо заступників. Альона Атаманюк курує фінансово-економічний блок, зокрема агропромисловий розвиток та напрям охорони здоров'я. Олександр Янков займається житлово-комунальною сферою, капітальним будівництвом та інфраструктурою. Обоє раніше працювали у центральному офісі "Ощадбанку". Також Руслан Домніцак займається оборонними питаннями.

У березні з посади заступника начальника Чернівецької ОВА звільнилася Юлія Грицку-Андрієш, яка займалася соціальним напрямком. Вона обіймає посаду радника з міжнародної співпраці.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected]

На початок