Правоохоронці викрили чернігівця, якого підозрюють у підробці документів та заволодінні двома квартирами самотніх людей

Правоохоронці викрили чернігівця, якого підозрюють у підробці документів та заволодінні двома квартирами самотніх людей

Правоохоронці Чернігівщини та підозрюваний у незаконному заволодінні квартирами
Правоохоронці Чернігівщини та підозрюваний у незаконному заволодінні квартирами. Поліція Чернігівської області

Правоохоронці викрили 50-річного чернігівця, якого підозрюють у підробці документів та незаконному заволодінні двох квартир померлих самотніх пенсіонерок з Чернігова зі збитками громаді у понад мільйон гривень.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області на своєму сайті.

Поліцейські встановили, що чоловік отримав відомості про смерть двох літніх чернігівок та про те, що обидві покійні були самотніми. Оскільки жінки володіли квартирами у Чернігові, за відсутності співвласників та спадкоємців, їхнє житло мало перейти, згідно з нормами Цивільного кодексу України, у власність Чернігова.

За даними слідства, підозрюваний хотів заволодіти житлом обох покійних та перепродати його. Реалізуючи цей задум, чоловік залучив спільників та добув фіктивні договори купівлі-продажу цих квартир з підробленими підписами померлих власниць житла та посадових осіб, які нібито завірили достовірність документів.

Надалі, використовуючи ці сфальсифіковані документи, що посвідчують його право одноосібної власності на квартири, чоловік зареєстрував ці права в офіційних реєстраційних органах.

Слідство встановило, що після цього чоловік зі спільниками підшукали покупців на квартири та продали їх.

Підозрюваному оголосили про підозру у шахрайстві, тобто придбанні права на чуже майно шляхом обману, вчиненому повторно у великих розмірах (ч. 3 статті 190 Кримінального кодексу України) та використанні завідомо підробленого документа (ч. 4 статті 358 Кримінального кодексу України).

Нині поліція перевіряє фігурантів на причетність до скоєння аналогічних злочинів в області.

Досудове розслідування триває.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок