Грант у 1 мільйон гривень для встановлення вентиляції спортзали: у Чернігові будують ветеранський простір "Серцевір"

Грант у 1 мільйон гривень для встановлення вентиляції спортзали: у Чернігові будують ветеранський простір "Серцевір"

Реабілітаційний центр "Серцевір" у Чернігові
Реабілітаційний центр "Серцевір" у Чернігові. Суспільне Чернігів

У Чернігові створюють ветеранський простір у приміщенні колишньої жіночої консультації, яке в липні минулого року передали в оренду ГО "Ветеранська спільнота України «Серцевір»".

У будівлі розбирають стіни, зняли стару підлогу. На цокольному поверсі буде спортивна зала для ветеранів. Саме для неї громадська організація виграла грант в один мільйон гривень. Ці кошти підуть на вентиляційну систему спортивної зали, розповіла проєктна менеджерка "Серцевіру" Ольга Островідова.

У Чернігові будують ветеранський простір "Серцевір": про це говорить проєктна менеджерка "Серцевіру" Ольга Островідова
Ольга Островідова. Суспільне Чернігів
"Ми виграли один мільйон гривень на вентиляційну систему для спортивної зали, там, де будуть займатися наші хлопці і їх рідні. Зараз ведуться всі підготовчі роботи, нам спочатку треба прибрати все те, що тут є, потім ми вже будемо купувати систему і встановлювати. Крім вентиляційної системи, нам ще потрібно кондиціювання і всю систему будемо встановлювати згодом".

Хід проведення ремонтних робіт приїхали оглянути представники Українського ветеранського фонду, який надав гроші на встановлення вентиляційної системи у спортивній залі.

В.о. виконавчого директора Українського ветеранського фонду Руслана Величко-Трифенюк
Руслана Величко-Трифенюк. Суспільне Чернігів
"Ми надаємо безповоротне фінансування на ветеранський бізнес, і так самого ветеранським організаціям, щоб вони відкривали та впроваджували проєкти, які допомагатимуть ветеранам інтегруватися. І наразі є проблема з адаптацією ветеранів до цивільного життя. Спорт є основним містком між психологічною реабілітацією до цивільного життя. В Україні дуже мало таких адаптивних залів, які тут будуються", — розповіла в.о. виконавчого директора Українського ветеранського фонду Руслана Величко-Трифенюк.

Ремонтні роботи в центрі проводять ветерани війни, які отримали поранення під час виконання бойових дій. Один з них чернігівець Юрій Вєткін, який отримав поранення 5 березня 2022 року під час оборони мікрорайону Бобровиця у Чернігові. Через мінометний обстріл він був поранений і втратив частину ноги.

Боєць Юрій Вєткін, який під час оборони Чернігова отримав поранення та втратив ногу
Юрій Вєткін. Суспільне Чернігів
"Так сталося, що ми перші поранені на цій війні. І тому ми перші будуємо цю ветеранську спільноту, розбудовуємо, збираємо хлопців. А далі прийдуть хлопці, ми готуємо для них, для великого прийому ветеранів, бо всі будуть ветеранами. Війна затягується, а це потрібно робити. Зараз немає кому, крім нас, ось такі залишились, тому і на протезах будуємо, і поранені".

Відкрити ветеранський простір у Чернігові планують наприкінці цього року.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок