Оглядають вогнегасники та проводять інструктаж: у Чернігові перед Великоднем ДСНС перевіряє церкви

Оглядають вогнегасники та проводять інструктаж: у Чернігові перед Великоднем ДСНС перевіряє церкви

Оглядають вогнегасники та проводять інструктаж. Працівники головного управління ДСНС в Чернігівській області проводять перевірку церков. Головний інспектор Євген Сердюк каже: роблять це двічі на рік — перед Різдвом та Великоднем. У четвер, 25 квітня, перевірили одну церкву — Храм Архистратига Михаїла на вулиці Козацькій.

За словами Євгена Сердюка, вони оглядають церкву, перевіряють шляхи евакуації та вогнегасники й проводять інструктаж з пожежної безпеки.

Головний інспектор ГУ ДСНС у Чернігівській області Євген Сердюк розповідає про перевірку церков перед Великоднем
Євген Сердюк. Суспільне Чернігів

Настоятель храму Іоан Ярема говорить: перевірки пожежної безпеки у них відбуваються щомісяця.

"У нас періодично проходять інструкції і у нас є відповідальний за пожежну безпеку. І фірма, яка проводить пожежну охорону, теж проводить постійно у нас інструкції".
Настоятель Храму Архистратига Михаїла на вулиці Козацькій у Чернігові Іоан Ярема
Іоан Ярема. Суспільне Чернігів

Священник пояснює: у храмі поруч зі свічниками висить 16 вогнегасників, їх щороку оновлюють. Перед Великоднем та Різдвом священники проводять бесіди з парафіянами щодо пожежної безпеки.

"Пожежні виходи, запасні виходи, для того, щоб люди підглядали один за одним, для того, щоб дивилися за свічечками, тому що бувають люди, хтось втомлений, хтось в молитву так занурився, що інколи щось може не помітити. Тому ми просимо, щоб люди один за одним слідкували і допомагали один одному", — каже Іоан Ярема.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок