Вирва глибиною п'ять метрів на об'їзній дорозі у Чернігові: хто має вирішувати проблему

Вирва глибиною п'ять метрів на об'їзній дорозі у Чернігові: хто має вирішувати проблему

Вирва глибиною п'ять метрів на об'їзній дорозі у Чернігові: хто має вирішувати проблему
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Не можуть засипати вирву і полагодити ділянку дороги, бо рік шукали на чиєму вона балансі. Так представниця управління ЖКГ Чернігівської міськради Тетяна Корж пояснила відсутність робіт з ліквідації провалля на об'їзній дорозі. Мова про ділянку дороги з чотирма смугами, що проходить між мікрорайоном Стара Подусівка та вулицею Ціолковського. Одна зі смуг частково зруйнована, глибина вирви близько п'яти метрів. Насип продовжує руйнуватись.

За словами Тетяни Корж, виявили підмивання дороги торік у грудні. Почали шукати власника ділянки. У вересні цього року з'ясували, що земля належить Новобілоуській громаді. Проводити ремонт на ділянці, що не належить місту, за гроші міського бюджету заборонено, каже Корж. Щоб відремонтувати ділянку необхідно забрати її у постійне користування до міста Чернігова. Процедура, з її слів, тривала, і ремонт не розпочнуть поки не вирішать питання передачі землі.

"Після розробки проєктної документації, вона має бути погоджена на засіданні сесії Новобілоуської сільської ради і тільки після цього управління ЖКГ може розробити проєкт відновлення дороги і відповідно до бюджету міста можуть бути виділені кошти на ці роботи", — каже Корж.

Вирва край дороги між Старою Подусівкою та Ціалковського у Чернігові: хто вирішить проблему
Представниця управління ЖКГ Чернігівської міськради Тетяна Корж. ФОТО: Суспільне Чернігів

Голова Новобілоуської громади Дмитро Федоров у коментарі Суспільному сказав: вони готові передати ділянку. У жовтні була сесія сільської ради, на якій депутати погодили розробку проєкту з відведення землі. На наступній сесії у грудні відрізок дороги остаточно передадуть у користування Чернігову, повідомив Дмитро Федоров. Самостійно відремонтувати провалля Новобілоуська громада не може.

Вирва глибиною близько п'яти метрів
Вирва на ділянці дороги з чотирма смугами, що проходить між мікрорайоном Стара Подусівка та вулицею Ціолковського. ФОТО: Суспільне Чернігів

"У Новобілоуській громаді у цьому році капітальних ремонтів доріг не робили, максимум це підсипка — раз, друге ми можемо виконувати роботи в межах населеного пункту, в межах повноважень і тільки ті, що перебувають у комунальній власності", — повідомив Дмитро Федоров.

Вирва край дороги між Старою Подусівкою та Ціалковського у Чернігові: хто вирішить проблему
Голова Новобілоуської громади Дмитро Федоров. ФОТО: novobilouska-gromada.gov.ua

Коли саме розпочнуть ремонтні роботи на цій ділянці дороги в управління ЖКГ не знають. Наразі місце, де утворилося провалля позначили сигнальною стрічкою.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок