Модульні укриття в Черкасах передали на баланс міста: хто стежитиме, чи вони відкриті

Модульні укриття в Черкасах передали на баланс міста: хто стежитиме, чи вони відкриті

Модульне укриття
Модульне укриття в Черкасах. Суспільне Черкаси

У Черкасах виконком 16 квітня затвердив акти прийому-передачі у власність міста модульних укриттів. Відтепер їх мають відчиняти у повітряну тривогу.

Про це у фейсбуці повідомила Черкаська міська рада.

За інформацією міськради, укриття модульного типу передали у власність територіальної громади міста — на баланс комунальних підприємств.

"Комунальні підприємства «Черкаситеплокомуненерго», «Дирекція парків», «Благоустрій", «Черкасиводоканал» будуть стежити за належним станом укриттів та їх доступністю під час повітряної тривоги", — йдеться у повідомленні.

Як розповів Суспільному заступник міського голови Віктор Беззубенко, ключі від укриттів станом на 29 березня роздані балансоутримувачам та відчиняти їх почнуть лише після того, як мерія та ОВА погодять всю відповідну документацію:

"Вони будуть постійно відкриті, у них буде вода, освітлення — все те, що вимагає ДСТУ", — зазначив заступник міського голови Віктор Беззубенко.

Що відомо про модульні укриття у Черкасах

  • Модульні укриття встановили у Черкасах восени 2023 року. Їх у місті — 18. На них із бюджету міської ради спрямували 15 мільйонів гривень. Запрацювати вони мали до кінця 2023 року, зазначив директор профільного департаменту обласної військової адміністрації Сергій Озеран.
  • Станом на кінець березня 2024 року вони були недоступні містянам. За інформацією пресслужби Черкаської міської ради розповіли, що затримка через технічні недопрацювання і відчиняти їх почнуть лише після того, як мерія та ОВА погодять всю відповідну документацію.

Читайте нас у Telegram

Дивіться нас на YouTube

Надсилайте новини про події з життя на Черкащині

На початок