Пʼять запрацювало: керівник ОВА розповів про модульні укриття в Черкасах

Пʼять запрацювало: керівник ОВА розповів про модульні укриття в Черкасах

Пʼять запрацювало: керівник ОВА розповів про модульні укриття в Черкасах
. Фото: Черкаська ОВА

У Черкасах встановили 18 модульних укриттів. На спорудження спрямували 15 мільйонів гривень. Станом на 31 жовтня діють пʼять із них.

Решта укриттів доступними для населення стануть лише після того, як пройдуть перевірку, розповів керівник ОВА Ігор Табурець.

"На сьогодні (станом на 30 жовтня - ред.) всі 18 швидкоспоруджувальних укриттів модульного типу вже встановлені. Їх спорудили у місцях, що визначила міська влада. Далі їх облаштують таким чином, щоб там можна було комфортно убезпечуватися. Залежно від готовності, наш департамент цивільного захисту як замовник приймає в підрядника ці об’єкти", — пояснив Ігор Табурець.

Модульні укриття в Черкасах працюють не всі
Фото / Черкаська ОВА, вигляд мобульного укриття всередині

Наразі в Черкасах діє пʼять модульних укриттів. Процес облаштування триває, додав Табурець:

"Після завершення всіх обов’язкових процедур модульні укриття будуть передані Черкаській міській тергромаді. Під'єднані до енергопостачання. Відтак стануть доступними для населення під час повітряних тривог", — додав Табурець.

Посадовець додав: адреси розташування модульних укриттів будуть нанесені на онлайн-карту згодом.

Укриття розраховані на 20 людей кожне та відкриті цілодобово. Конструкції здатні захистити від уламків та вибухової хвилі. На них із міської скарбниці спрямували 15 мільйонів депутати міськради ще у березні 2023 року. Організаційні процеси курувала обласна військова адміністрація, розповів Суспільному її очільник Ігор Табурець.

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

На початок