Дениса Грінзіцького з Вінниччини нагородили відзнакою "Хрест хоробрих"

Дениса Грінзіцького з Вінниччини нагородили відзнакою "Хрест хоробрих"

Денис Грінзіцький
Денис Грінзіцький. Тульчинська міська рада

Оборонця Дениса Грінзіцького на псевдо "Актор" з Тульчина, що на Вінниччині, нагородили відзнакою "Хрест хоробрих". Військовий обороняє Україну з першого дня повномасштабного вторгнення, розповів він Суспільному.

Денис пішов добровольцем у 19 років. До того працював у ІТ-сфері. Нині воює на Південному напрямку. Військовий розповів, що на захист країни став без вагань.

"Коли були перші новини про можливе вторгнення, то я для себе чітко вирішив, що доєднаюся до лав ЗСУ і буду боронити країну", — сказав Денис Грінзіцький.

"Хрестом хоробрих" бійця відзначили 6 квітня 2024. Це не перша нагорода бійця. 24 грудня 2023 його нагородили відзнакою Головнокомандувача ЗСУ "Золотим хрестом" — за успішне виконання бойових завдань.

Що відомо про нагороду

"Хрест хоробрих" ЗСУ — це особлива відзнака, призначена для будь-якого військовослужбовця Збройних сил України, незалежно від віку, статі, звання чи років вислуги. Нагорода вручається військовим Збройних сил України за героїчний вчинок під час бойових дій, пов’язаний з ризиком для життя.

На початок