Президент нагородив медаллю ексголову Тернопільської ОДА, який захищає Україну

Степан Барна. Суспільне Тернопіль

Президент Володимир Зеленський нагородив медаллю "За військову службу Україні" ексголову Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барну, який захищає Україну в складі 10 гірсько-штурмової бригади "Едельвейс".

Про це йдеться в Указі президента.

Військовослужбовець 10-ї гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" Степан Барна. Фото: Fb/Степан Барна

Медаллю військовослужбовця Степана Барну нагороджено за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, йдеться в документі.

Нагадаємо, Степан Барна був головою Тернопільської ОДА з 2015 по 2019 рік. Пішов захищати Україну з початком повномасштабного вторгнення. Тепер він сержант 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс", виконує бойові завдання на Донеччині. Також він є депутатом Тернопільської оласної ради від партії "Європейська Солідарність".

Нагадаємо, 17 квітня 2023 року на війні загинув рідний брат Степана — колишній народний депутат Верховної Ради Олег Барна.

До роковин його загибелі Степан Барна організував збір дронів. До акції "Брат за брата" долучилися студенти й викладачі історичного факультету Тернопільського педуніверситету та передали 28 дронів 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді "Едельвейс". Бійці цього підрозділу ЗСУ показали, як одним з дронів, який отримали під час акції, знищили російського окупанта.