Посадовиці управління охорони здоров'я у Сумах повідомили про підозру у службовій недбалості

Посадовиці Сумської міськради повідомили про підозру . Нацполіція Сумщини

Посадовиці Сумської міської ради повідомили про підозру у службовій недбалості, що призвела до збитків у п'ять мільйонів гривень.

Про це повідомили в Нацполіції.

За інформацією слідства, управління охорони здоров'я Сумської міськради у 2021 році уклало договір з приватною структурою на придбання для міської дитячої клінічної лікарні медобладнання. Чиновниця не дослідила ринок і купила все за завищеними цінами. У листопаді 2022 року ця закупівля була безпідставно зупинена, а договір з постачальником розірвали.

Після цього управління охорони здоров’я оголосило тендер на закупівлю того ж самого обладнання та придбало його у грудні 2022 року в іншої приватної структури за 21 млн гривень.Згідно з висновком судово-економічних експертиз, це призвело до збитків у понад пʼять мільйонів гривень для громади.

На підставі зібраних доказів слідчі Нацполіції повідомили посадовиці про підозру в службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367Карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот 50 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. Кримінального Кодексу України). Чиновниці загрожує до пʼяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу, встановлюються обставини й особи, які можуть бути причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram