На Сумщині зафіксовано понад 4 тис. випадків захворювання на грип та ГРВІ

В Сумській області перевищений епідеміологічний поріг на грип та ГРВІ, у тому числі і COVID-19. Відтак в регіоні зафіксовано 4698 хворих, більша частина з них — діти.

Про це повідомив виконуючий обов’язки начальника охорони здоров’я Сумської ОДА Анатолій Котляр.

"Захворюваність населення області на грип, ГРВІ склала 454,5 на 100 тис. населення, що більше порогового рівня на 3% (епідпоріг – 441,2). Загальна кількість захворілих протягом тижня становить 4 698 осіб, у тому числі – 2 632 дітей", – зазначив Анатолій Котляр.

У порівнянні з минулим тижнем медики спостерігають збільшення хворих на 35 випадків. Епідемічний поріг перевищений у Конотопському, Роменському і Сумському районах.

Як повідомила директор обласного Департаменту освіти і науки Вікторія Гробова, у 163 закладах освіти Сумщини розпочалися осінні канікули. Це сприятиме зниженню темпів розповсюдження захворювання.

Також за минулий тиждень в області зареєстровано 239 випадків захворювання на COVID-19.

"Наразі у лікарнях Сумщини знаходяться 50 хворих. Двоє людей знаходяться в реанімації, одна з яких підключена до апарату штучної вентиляції легень. Вранці, на жаль, одна людина померла. За нашою інформацією, вона не була вакцинована проти коронавірусної інфекції", – розповів начальник управління охорони здоров’я.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram