"Я продовжу займатися боксом". Олександр Усик розповів, коли планує завершити кар'єру

Олександр Усик. AP/Jose Breton

Український чемпіон світу боксуватиме ще найближчі кілька років.

Непереможний український боксер Олександр Усик в ніч із суботи на неділю посперечається за звання абсолютного чемпіона світу у гевівейті. У столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді володар поясів WBA, IBF та WBO зійдеться у рингу з британцем Тайсоном Ф'юрі, що володіє титулом WBC. Саме цього поясу Усику не вистачає до звання абсолюта.

Напередодні поєдинку суперники провели заключну пресконференцію, яка видалася досить стриманою з боку обох боксерів. Зокрема Ф'юрі, який зазвичай багато говорить, обмежився коротким спітчем.

Олександр Усик був багатослівнішим у коментарі BoxingScene. Зокрема непереможний українець розповів, коли планує завершити кар'єру, а також чи впливає на нього моральний тиск з боку британця.

  • Про те, коли планує завершити кар'єру:
"Я збираюся продовжувати займатися боксом. Можливо, ще до трьох років. Моя мотивація для боротьби – це дисципліна, сім’я та вболівальники. Я ціную підтримку народу та українських воїнів. Це моя мотивація. Завдяки гарній роботі ми здатні на більше. Моя найбільша перемога ще попереду. Це станеться, коли моя душа буде доставлена ​​в рай".
  • Про самопочуття перед боєм:

"Я почуваюся добре. Бій [проти] Ф'юрі - велика подія для мене, моєї сім'ї та країни. Я не можу дочекатися. Не думаю про нокаут. Я зосереджений на боксі. Якщо я зможу, це буде нокаут. Якщо ні, це буде перемога в 12 раундах"

  • Про моральний тиск з боку Ф'юрі:

"Він багато розмовляє, але для мене це не має значення. Проти мене розмови не працюють. Я чітко розумію, що зі мною у ринзі Тайсон буде іншим, аніж з Нганну. Та я зосереджений лише на своєму боксі. Я поважаю Тайсона Ф'юрі, я поважаю кожного свого опонента. Якщо він говорить погані слова на мою адресу, то це його проблеми, не мої".

Усик — Ф'юрі: останні новини чемпіонського бою

  • Визначено рефері та трьох суддів, які обслуговуватимуть бій Усик — Ф'юрі.
  • Між командами двох боксерів напередодні поєдинку сталася сутичка. Внаслідок інциденту батько британця Джон Ф'юрі розбив лоба.
  • Переможець Усик — Ф'юрі втратить пояс IBF за підсумками першого бою через прострочений обов'язковий захист з боку українця.
  • Перед поєдинком Усику та Ф'юрі ще належить пройти обов'язкову процедуру зважування. Вона розпочнеться у п'ятницю, 17 травня, о 20:00 за київським часом.