На Полтавщині під час нерестової заборони чоловіки наловили риби на понад 5 мільйонів гривень

Чоловіки, які незаконно виловлювали рибу. Фото: сайт ГУ НП у Полтавській області

Четверо чоловіків незаконно виловлювали рибу на Кам’янському водосховищі неподалік села Орлик Кобеляцької громади. Загалом вони наловили понад 600 кілограмів риби на понад 5 мільйонів гривень.

Чоловіків, які незаконно ловили рибу, близько 5:30 5 квітня виявив інспектор служби державної охорони Регіонального ландшафтного парку "Нижньоворсклянський". З’ясували, що це були троє місцевих жителів 50, 55 та 56 років, а також 48-річний житель Дніпропетровської області. Про це Суспільному розповів начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов.

Човни, за допомогою яких чоловіки ловили рибу. Фото: сайт ГУ НП у Полтавській області

За допомогою двох дерев’яних рибацьких баркасів чоловіки виловлювали понад 640 кілограмів риби. За попередніми висновками, браконьєри завдали збитки державі на понад 5 мільйонів гривень, сказав Рогачов. Правоохоронці вилучили рибу для подальшої реалізації в дохід держави. Окрім того, забрали 47 сіток загальною довжиною понад 3 кілометри.

Поліція вилучила незаконно виловлену рибу. Фото: сайт ГУ НП у Полтавській області

Також розпочали кримінальне провадження за частиною першою статті 249 "Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом". Санкція статті передбачає від штрафу до обмеження воліОбмеження волі — це кримінальне покарання, яке полягає у триманні особи у кримінально-виконавчих установах відкритого типу відповідно до її постійного місця проживання без ізоляції від суспільства в умовах здійснення над нею нагляду з обов'язковим залученням засудженого до праці на строк до 3 років.

Скільки триватиме нерестова заборона на Полтавщині

Із 1 квітня 2024-го року на більшості водойм Полтавщини стартувала щорічна весняно-літня заборона на вилов риби. Її запроваджують через період нересту риби.

На період дії обмежень дозволено лише лов на поплавкову або донну вудочку. А також спінінгом з берега із загальною кількістю не більше двох гачків. Риболовля дозволена поза межами нерестовищ.

Триватимуть обмеження на вилов риби у річках до 20 травня, на Кременчуцькому та Кам’янському водосховищах – до 16 червня, а у придаткових водоймах річок – до 30 червня.

Що заборонено робити під час нересту

Під час нересту заборонено пересуватися на водоймах усім транспортним засобам чи моторним суднам. За винятком тих, які використовують органи рибоохорони. Заборонено також промислове рибальство та підводне полювання.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook