Львів'янин Володимир Гера здобув ще одне срібло на Invictus Games

Львів'янин Володимир Гера на Invictus Games у Німеччині. Фото: Львівська міська рада

Володимир Гера зі Львова виборов ще одну срібну медаль на Invictus Games у німецькому Дюссельдорфі. Спортсмен здобув нагороду у метанні диску.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Володимир Гера здобув срібну медаль у категорії IF7 на метанні диску з результатом 10.50.

32-річний Володимир Гера — військовослужбовець Збройних сил України (24-та окрема механізована бригада). 1 вересня 2014 року отримав поранення спинного мозку поблизу Луганського аеропорту.

Що відомо про Ігри нескорених-2023

  • Ігри нескорених триватимуть з 9 до 16 вересня та об'єднають близько 600 учасників із 22 країн.
  • Турнір, який започаткував британський принц Гаррі, проходить з 2014 року. Наразі до програми змагань входять десять видів спорту: стрільба з лука, легка атлетика, веслування на тренажерах, паверліфтинг, плавання, велоспорт, волейбол сидячи, баскетбол і регбі на візках та – уперше в історії – настільний теніс.
  • Україна дебютувала на Іграх нескорених у 2017-му, тож змагання 2023 року для неї четверті в історії. До складу української збірної ввійшли 25 учасників: військових і волонтерів ЗСУ, Нацгвардії, Національної поліції та добровольчих батальйонів. Це найбільше представництво України за історію її участі в Invictus Games.
  • Українська збірна представлена в усіх видах спорту, крім регбі на візках. Проте деякі учасники отримали можливість зіграти й у цьому виді, але в змішаній команді разом із військовими й ветеранами з інших країн.