Поліція встановила тих, хто хотів вдертися до квартири журналіста Ніколова

Шеврон поліції. УНІАН

Поліцейські встановили п'ятьох учасників протиправних дій щодо журналіста проєкту "Наші гроші" Юрія Ніколова.

Про це повідомляє поліція Києва.

Зазначається, що до вчинення правопорушення причетні жителі Київської, Житомирської і Черкаської областей. Правоохоронці провели за місцями їхнього мешкання обшуки, з фігурантами тривають слідчі дії.

14 січня підозрювані приїхали до Києва, прийшли до будинку, де мешкає потерпілий, обклеїли двері листівками та вимагали, щоб чоловік вийшов до них. Свої дії вони фіксували на власні мобільні телефони.

Працівники столичної поліції становили учасників події та 20 січня провели з ними ряд слідчих дій. Крім того, поліцейські вилучили речові докази, зокрема, комп'ютерну техніку та мобільні телефони, на які здійснювався запис вчинення правопорушення, планування протиправних дій.

У межах досудового розслідування правоохоронці здійснюють комплекс слідчих та оперативних заходів для проведення всебічного та неупередженого розслідування.

15 січня у поліції Києва повідомили, що правоохоронці перевіряють факт погроз журналісту проєкту "Наші гроші" Юрію Ніколову. Він займається журналістськими розслідуваннями про держзакупівлі, зокрема, завищення цін на товари і послуги. Також раніше писав про корупцію на військових закупівлях.

Сам Юрій Ніколов написав у Facebook пост про те, що ввечері 14 січня до його квартири приходили невідомі, які своїми діями налякали сусідів та його маму-пенсіонерку.