Надіслали 300 виробів з різних куточків країни. До Дня вишиванки представили виставку "Вишивана Херсонщина"

Ексклюзивно

У Херсоні до Всесвітнього дня вишиванки представили виставку "Вишивана Херсонщина". Вироби для експозиції надсилали з усієї країни.

300 виробів, які вишиті нитками та бісером представлені на виставці "Вишивана Херсонщина". Їх автори — школярі та їхні батьки з різних областей України. В експозиції — серветки, картини, рушники, обереги та ляльки мотанки.

"Виставка чудова, ми побачили, які у нас талановиті люди. І ми нарікаємо наші покоління, які вони в нас такі, трошки не такі, як ми були. А ми бачимо, які вони талановиті, які вони справжні. Милі діти, і мабуть, не дарма кажуть, що нашим дітям передалося у спадщину від наших бабусь оці всі навички та вміння. Вишивають, майструють таке, що і дорослі не можуть майструвати", — говорить місцева жителька Юлія Колмикова.

Вироби, які представлені на виставці "Вишивана Херсонщина", Херсон, 16 травня 2024 року. Суспільне Херсон

Тетяна Васильева розповідає, її донька займається бісероплетінням. На виставці жінка фотографує роботи, щоб їй показати.

"Дуже гарно, молодці дітки, бісер гарний. Діти в такому віці й такі добрі, чудові роботи зробили. Вишиванки дуже гарні, з надписами та з мальовничими краєвидами. Дякуємо за цю виставку", — каже вона.

Херсонці, які взяли участь у виставці "Вишивана Херсонщина", 16 травня 2024 року. Суспільне Херсон

Виставка є фінальною подією акції "Вишивана Херсонщина", яку започаткувала Херсонська ОВА. Більшість робіт передадуть військовослужбовцям з Херсонського напрямку як обереги, розказує організатор заходу, заступник очільника ОВА Володимир Клюцевський. Частину виробів продадуть на аукціоні, виручені кошти спрямують на підтримку Збройних Сил.

Вироби, які представлені на виставці "Вишивана Херсонщина", Херсон, 16 травня 2024 року. Суспільне Херсон

"Понад 190 учасників долучилися до цієї Всеукраїнської акції. До Херсона надіслали понад 300 творчих робіт. Це діти й молодші класи, і старшої школи, та дорослі люди. Це всі небайдужі жителі як Херсонщини, так і інших куточків України, які продемонстрували свою творчу майстерність, любов до держави, які передали нам вишивки, серветки, браслети та інші витвори народного мистецтва. Таким чином вони продемонстрували та утвердили свою українську національну ідентичність", — розповів він.

Під час виставки відбувся показ прикрас з бісеру — гердан, їх авторка херсонка Ольга Солярчук.

Підписуйтеся на новини Суспільне Херсон у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube.